Einde ‘Riverdale’ seizoen 3 had er eigenlijk anders uitgezien en dat zegt veel over Jughead

Riverdale seizoen 3 einde
Riverdale

Fans van Riverdale zitten nu al enkele maanden met vragen over het einde. Maar in een interview hebben we nu iets meer duidelijkheid gekregen over die eindscène. En dat betekent vooral goed nieuws voor fans van Jughead.

Wat is er gebeurd met Jughead? Dat is de vraag die Riverdale-fans nu al een tijdje bezighoudt. Hij was niet te zien in de laatste scène maar zijn vrienden verbrandden wel zijn iconische – en op dat moment bebloede – beanie. Dat deed heel wat mensen vermoeden dat Jughead het niet overleeft in de flash foward.

Aanpassing script

In een interview op Comic Con vertelt acteur Cole Sprouse nu meer over die laatste scène. En die had er volgens het script blijkbaar heel wat anders uitgezien.

De eindscène bestond volgens het script namelijk uit de vier personages rond het vuur, dus ook Jughead. Maar die scène werd op het allerlaatste moment herschreven en dat was de schuld van acteur Cole Sprouse.

Te koud

Volgens het script stonden op het einde van het derde seizoen alle vier de personages rond het vuur en verbrandden ze hun bebloede kleren. Maar Cole Sprouse (Jughead) vond het toch wat te koud om in z’n ondergoed bij het vuur te staan.

Cole weigerde de scène te spelen, dus werd deze snel herschreven. Doordat ze er maar met drie stonden, werd het einde natuurlijk op slag wat geheimzinniger. Volgens Camila Mendes (Veronica Lodge) was het wel geen plotse beslissing. “Ik denk dat ze al langer met dat idee speelden en dat Cole die koud had dan het laatste duwtje in de rug was dat ze nog nodig hadden.”

Wat nu in seizoen 4?

Wat er precies gaat gebeuren in seizoen 4 is nog niet duidelijk, maar het was dus alleszins niet het plan om Jughead uit de reeks te schrijven. Het lijkt ons dan ook onwaarschijnlijk dat ze het personage zouden laten sterven enkel en alleen omdat Cole Sprouse het koud had. Fans van Jughead kunnen vannacht dus met een gerust hart gaan slapen, want het personage zal (dat denken wij althans) nog niet meteen verdwijnen uit de reeks.

Het vierde seizoen van Riverdale verschijnt op 10 oktober op Netflix. Fans moeten dus nog maar een paar nachtjes slapen om te kunnen zien hoe het verder gaat met Jughead en co. In het vierde seizoen zitten de personages van Riverdale in hun senior year en wordt er dus opgebouwd naar de laatste scène, die rond het vuur, zonder Jughead.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Gesponsorde artikelen