Kinepolis sluit al zijn Belgische zalen, daarnaast ook enkele grote filmreleases uitgesteld

Na de concertzalen en cultuurhuizen is het nu de beurt aan de cinema’s. Kinepolis heeft na overleg met de betrokken autoriteiten beslist om alle Belgische bioscopen te sluiten vanaf vrijdag tot en met 31 maart. Er wordt ook geschoven met enkele grote filmreleases.

De Europese release van de horrorprent A Quiet Place II die volgende week in de zalen had moeten komen wordt uitgesteld naar een nader te bepalen datum. Dat heeft regisseur John Krasinski laten weten via zijn Instagram.

https://www.instagram.com/p/B9ozoX0nSsn/

Hij licht ook nog toe: “Eén van de dingen waar ik het meest trots op ben, is dat mensen me verteld hebben dat deze film er eentje is die je samen met anderen moet bekijken. Door de huidige omstandigheden in de wereld is het duidelijk niet de beste tijd om dat te doen. Hoewel we erg staan te popelen om het resultaat te laten zien, ga ik wachten met de release tot we ‘m allemaal samen KUNNEN zien.”

Verder heeft Universal Studios ook beslist om hun kaskraker in spe Fast & Furious 9 bijna een volledig jaar uit te stellen. Het was Vin Diesel die het nieuws bekend maakte, met gelijkaardige argumenten als die van John Krasinski: het was een moeilijke beslissing en we weten dat jullie hiernaar uitkijken, maar we kunnen niet anders. De film zal nu pas vanaf april 2021 in de zalen te zien zijn.

Iets zegt ons dat dit niet het laatste filmnieuws zal zijn dat we u de volgende dagen en weken zullen kunnen brengen, maar ook in televisieland is de impact van corona te voelen. Grote series als The Morning Show en Riverdale hebben hun productie stilgelegd.

Meer
Lees meer...