‘Riverdale’-nieuws: twee personages keren niet meer terug en geruchten over cross-over

Goed en slecht nieuws voor de fans van Netflix-serie Riverdale. Twee acteurs stoppen met de serie, maar er lopen wel geruchten over een eventuele cross-over met een andere Netflix-serie, Chilling Adventures of Sabrina.

Het vijfde seizoen van Riverdale zal er een beetje anders uitzien. Zo zullen acteurs Skeet Ulrich en Marisol Nichols na seizoen 4 met de serie stoppen, dat werd bekend gemaakt in een persbericht. Maar daarnaast postte de officiële Instagram-pagina van Chilling Adventures of Sabrina een foto waarin actrice Kiernan Shipka naast Riverdale-acteurs KJ Apa en Casey Cott poseerde. Dat kan een hint zijn naar een eventuele cross-over tussen de twee populaire series.

Afscheid

Isopix

Na vier seizoenen zullen de fans van Riverdale afscheid moeten nemen van twee serie-ouders. Acteur Skeet Ulrich, die de vader van Jughead (Cole Sprouse) speelde, en actrice Marisol Nichols, de moeder van Veronica (Camila Mendes), stoppen met de serie. Het is nog niet duidelijk op welke manier of wanneer ze precies de serie verlaten, maar de twee lieten in een persbericht wel weten dat ze de makers van de serie zeer dankbaar zijn.

“Ik ben enorm blij met de vriendschappen die ik bij Riverdale gemaakt heb, en het gaat raar zijn om hen niet meer iedere dag te zien”, zegt Skeet Ulrich. “Ik ben trots op het feit dat ik een onderdeel mocht zijn van zo een getalenteerde groep mensen, voor en achter de schermen. Maar ik heb besloten dat het tijd is om nieuwe creatieve mogelijkheden te ontdekken.” Ulrich weidde er ook een Instagram-post aan. Ook actrice Marisol Nichols reageerde op haar vertrek: “Ik had een ongelooflijke tijd hier. Ik ben enorm dankbaar dat ik mocht leven en werken met zo een geweldige cast, die een beetje familie zijn geworden.”

The Chilling Adventures of Riverdale?

https://www.instagram.com/p/B85UD_pnRvl/

Maar er is ook goed nieuws! Er zijn namelijk geruchten dat er een cross-over tussen Riverdale en The Chilling Adventures of Sabrina komt. Die geruchten begonnen nadat het officiële Instagram-account van The Chilling Adventures een merkwaardige foto deelde. Op de foto poseerde Sabrina-actrice Kiernan Shipka naast KJ Apa en Casey Cott, wat kan wijzen op een potentiële cross-over.

Een samenwerking tussen de twee is minder merkwaardig dan je zou denken. Beide series zijn gebaseerd op personages uit de Archie Comics. Daarnaast zijn zelfs in beide series een aantal verwijzingen naar de ander te vinden. Zo was Greendale, het stadje waar The Chilling Adventures of Sabrina zich afspeelt, ook de plek waar Jason Blossom in het eerste seizoen van Riverdale zijn dood wou faken. Omgekeerd kwam de bekende Pop’s Chock’ lit Shoppe uit Riverdale ter sprake in seizoen 3 van Sabrina. Een samenwerking is dus zeker mogelijk. Wij hopen alleszins dat het zover komt!

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...