Left Right
scrollTop top

‘Riverdale’ seizoen 5 krijgt eindelijk releasedatum


Riverdale
© Netflix

Het vijfde seizoen van Riverdale komt er nu eindelijk aan! De zender, CW, maakte bekend dat de reeks vanaf januari uitgezonden zal worden. Vervolgens zal het vijfde seizoen ook bij ons te zien zijn op Netflix.

Net zoals vele andere reeksen moest ook het nieuwe seizoen van Riverdale uitgesteld worden. Door de coronapandemie lagen de opnames van het vijfde seizoen enkele maanden plat. Maar uiteindelijk kon er wel opnieuw gefilmd worden en nu hebben we eindelijk een releasedatum voor het vijfde seizoen.

Releasedatum

Het vijfde seizoen van Riverdale gaat op woensdag 20 januari 2021 van start op de Amerikaanse zender CW. Tijdens het vierde seizoen waren de afleveringen telkens een dag later te vinden op Netflix.

Dat betekent dus dat we de eerste aflevering van het vijfde seizoen mogen verwachten op donderdag 21 januari 2021 op Netflix. Elke daaropvolgende donderdag zal er dan een nieuwe aflevering verschijnen op de streamingdienst. Netflix zal dit waarschijnlijk binnenkort bevestigen.

Riverdale seizoen 5

We hebben de afgelopen maanden hier en daar al een beetje informatie gekregen over de inhoud van het vijfde seizoen van Riverdale. In dat seizoen staat ons een tijdsprong van enkele jaren te wachten. De eerste afleveringen zullen gaan over de nasleep van het eindejaarsbal en de graduation van de hoofdpersonages, maar daarna komen we in de toekomst terecht.

En die toekomst lijkt vooral onheilspellend voor Archie. Want schrijver Roberto Aguirre-Sacasa hintte in een tweet al naar het overlijden van het hoofdpersonage. Op een foto van het script voor de vierde aflevering van het vijfde seizoen zien we vier van de vijf hoofdpersonages op het kerkhof. Boven hen staat een grote afbeelding van Archie in legeruniform. Alles lijkt er dus op dat Archie overlijdt in de jaren na zijn afstuderen, maar met Riverdale weet je natuurlijk nooit.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update