‘Snowpiercer’ seizoen 3 krijgt nieuwe trailer

De serie Snowpiercer, die bij ons te zien is op Netflix, volgt een groep mensen die aan boord gaan van een trein richting ‘het leven’. Die trein helpt hen te ontsnappen aan de ondergang van de wereld. Na twee succesvolle seizoenen, is de eerste aflevering van het derde seizoen vanaf 24 januari 2022 te zien op de Amerikaanse zender TNT. Die zender dropte gisteren een nieuwe trailer. Een dag later, op 25 januari 2022, is de aflevering ook beschikbaar op de Belgische Netflix.

Het eerste seizoen dateert uit 2020 en het tweede seizoen was begin dit jaar te zien op Netflix. Ook 2022 brengt ons nieuwe afleveringen, want vanaf 25 januari zijn de spannende avonturen in en rond de Snowpiercer weer te volgen. Wat het nieuwe seizoen ons precies gaat brengen, is nog één groot mysterie. Wat we wel weten is dat de groep mensen op zoek wil gaan naar een plek waar ze hun leven kunnen voortzetten, zonder te moeten blijven vluchten.

“We find New Eden”

In de nieuwe trailer is te horen hoe Layton (gespeeld door Hamilton-acteur Daveed Diggs) praat over een kaart en over een plek met de naam New Eden. Of hij daarmee een tegenhanger van de Bijbelse plaats Eden bedoelt, is nog maar de vraag. Het klinkt alleszins alsof ze op zoek zijn naar een nieuwe thuis, een warme plek en een einde aan de constante reis.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jacques Lob, waarin een groep mensen per trein vlucht nadat de wereld één groot bevroren land is geworden. Het verhaal werd ook verfilmd door de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon Ho, die vooral bekend staat om het maken van de film Parasite. Hij maakte in 2013 een Koreaanse versie van het verhaal, die kon rekenen op goede recensies. Snowpiercer is dus duidelijk een geliefd verhaal, zowel bij het publiek als bij filmmakers. Ook een vierde seizoen is alvast besteld.

Bekijk de nieuwe trailer van Snowpiercer seizoen 3 hieronder:

Meer
Lees meer...