Left Right
scrollTop top

Serie ‘Parasite’ op HBO zal geen remake van de film worden


Bong Joon-ho
© Regisseur Boon Jong-ho – Bron: Isopix

De Zuid-Koreaanse Oscarwinnaar Parasite komt als serie naar streamingdienst HBO. Het is al zeker dat de serie niet gewoon een remake van de film zal worden.

Al voor Parasite in 2020 Oscars won, waren er gesprekken aan de gang tussen regisseur Bong Joon-ho en HBO. “We hebben het uitstekend naar onze zin”, zegt de regisseur van de reeks, Adam Mckay van HBO, volgens Collider. “We hebben een prachtige groep schrijvers samengebracht. Tijdens de quarantaine heb ik de grote lijnen van de serie uitgeschreven, met Bong die alles in de gaten hield.”

Onbeantwoorde vragen

Het is duidelijk dat de serie geen remake van de film zal worden. “Het wordt een originele serie. Het is in hetzelfde universum als de film, maar het wordt een origineel verhaal dat leeft in dezelfde wereld. Het is een eer om met Bong samen te werken. Soms heb je eens geluk in het leven. Ik amuseer me echt te pletter”, vertelde McKay nog.

Vorig jaar in januari liet Bong nog optekenen dat hij een televisiereeks wil maken van Parasite. Er waren heel wat ideeën die hij niet in de film van twee uur kon krijgen. “Alle ideeën staan op mijn iPad en het is mijn doel om van deze serie eigenlijk een film van zes uur te maken”, zei Bong. “We kunnen heel wat doen met vragen die in de film onbeantwoord blijven. Waarom kwam de originele conciërge Mun Gwang met wonden op haar gezicht binnen? En waarom weet ze van de bunker? Deze en veel andere vragen zijn allemaal een verhaal op zich.” Heel wat materiaal voor een serie dus.

Vier Oscars

Parasite won een bootlading aan prijzen. Op de Oscars liep het weg met de prijs voor Beste Film (als eerste niet-Engelstalige film ooit) en Beste Internationale Film. Bong Joon-ho won er Beste Regisseur en Beste Originele Scenario. Op de Golden Globes won het Beste Niet-Engelstalige Film en Parasite mocht ook de Gouden Palm van het Filmfestival van Cannes in ontvangst nemen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…