Oscar-winnaar Bong Joon-ho (‘Parasite’) werkt aan twee nieuwe projecten

De Zuid-Koreaanse filmmaker Bong Joon-ho heeft eindelijk het script voor een volgende film afgewerkt. Een jaar na zijn triomftocht op de Oscars met Parasite kan er dus uitgekeken worden naar een opvolger.

Op 21 mei 2019 ging op het filmfestival in Cannes de Zuid-Koreaanse film Parasite in première. Het was het begin van een negen maanden durende glorietocht voor regisseur Bong Joon-ho langs alle grote filmfestivals en awardshows.

In Cannes won Parasite de Gouden Palm. Later sleepte de film ook nog een Golden Globe, een Screen Actors Guild Award en twee BAFTA’s in de wacht. De grootste triomf kwam er echter op de Oscars. Daar was Parasite genomineerd voor vijf Academy Awards, waarvan het er uiteindelijk vier zou winnen. Het was daarmee de eerste niet-Engelstalige film die de Oscar voor Beste Film won.

Twee nieuwe projecten

Na die gigantisch drukke periode had Bong het lange tijd moeilijk om weer aan de slag te gaan. “Nu ik eindelijk tijd heb, probeer ik er weer in te vliegen, maar ik ben mentaal en fysiek zo uitgeput”, zei Bong destijds aan The Atlantic.

Op dat moment was de filmmaker wel al opnieuw bezig met twee nieuwe projecten. Het gaat om een Engelstalige en om een Koreaanse film. In een interview met Variety in november vorig jaar liet Bong weten dat de stijl vergelijkbaar is met zijn vorige films Parasite en Mother.

“De Koreaanse film speelt zich af in Seoul en heeft elementen van horror en actie. Het is moeilijk om het genre van mijn films te definiëren. Het Engelse project is een dramafilm gebaseerd op een waargebeurd evenement dat plaatsvond in 2016. Natuurlijk weet ik het pas zeker als ik het script af heb, maar het moet voor de helft in de UK en voor de andere helft in de VS plaatsvinden.”

“Vorige week één script afgewerkt”

Sindsdien was het stil rond Bong Joon-ho, maar in een gesprek voor de podcast The Director’s Cut van IndieWire kwam de regisseur/scenarist met een update. “Het voelt alsof ik mijn brein links en rechts in tweeën splits door deze twee scripts te schrijven. Maar ik heb er vorige week één afgemaakt”, zei hij daar. Om welk project het gaat, is niet geweten.

Meer
Lees meer...