‘Parasite’-serie in de maak bij HBO: speelt Mark ‘The Hulk’ Ruffalo mee?

Parasite krijgt z’n eigen spin off-serie. Regisseur Bong Joon-ho gaat voor HBO samenwerken met Adam McKay aan een limited series, die het universum van de Oscarwinnende film verder uitbreidt. En nu duiken de eerste castinggeruchten op. Niemand minder dan Mark Ruffalo zou gecontacteerd zijn en interesse hebben in een rol in de voorlopig naamloze Parasite-reeks.

Afgelopen weekend schreef Bong Joon-ho met z’n Parasite geschiedenis op de Oscars. De prent werd de eerste niet-Engelstalige ooit die de award voor Beste Film mee naar huis mocht nemen. Parasite won ook nog in de categorieën Beste Regisseur, Beste Screenplay en Beste Internationale Film.

Universum verder uitbreiden

Maar nog voor dat alles raakte al bekend dat de controversiële Zuid-Koreaanse film ook een serie zou krijgen. Regisseur Bong Joon-ho maakt die samen met Adam McKay, de man achter films zoals Vice. Het duo maakt een serie voor HBO, die gebaseerd is op de gebeurtenissen in Parasite.

In de limited series breiden de twee mannen het universum van Parasite verder uit. Ze gaan met andere woorden nog dieper in op economische ongelijkheid en kapitalisme. Dat heeft de Zuid-Koreaanse Bong Joon-ho eerder al bekendgemaakt.

Zuid-Korea of Verenigde Staten?

Na die aankondiging rees een belangrijke vraag naar de oppervlakte. Speelt de serie zich ook af in Zuid-Korea? Of verhuist ze naar de Verenigde Staten? Tot nu toe was het raden geblazen, maar een eerste (sterk) gerucht over de casting voor de reeks, brengt daar misschien wel verandering in.

Niemand minder dan Mark Ruffalo wordt naar voren geschoven voor de voorlopig naamloze reeks van Bong Joon-ho en Adam McKay. Dat schrijft entertainmentwebsite Collider. De makers van de reeks zouden zelfs al contact met “The Hulk” hebben opgenomen en die zou ook wel interesse hebben.

HBO heeft ondertussen gereageerd op het gerucht. De zender laat weten dat de productie van de reeks nog in een premature fase is, en dat dergelijk nieuws niet meer dan een speculatie is.

Meer dan alleen The Hulk

Waar of niet, de keuze voor Mark Ruffalo zou wel eens een hele goede kunnen zijn. De acteur is al drie keer genomineerd voor een Oscar (onder andere voor z’n werk in Spotlight) en staat er ook om bekend enorm geëngageerd te zijn op sociaal en politiek vlak.

De keuze voor een Amerikaan zou er ook op kunnen wijzen dat de serie zich niet in Azië zal gaan afspelen. Wanneer we daar meer informatie over zullen krijgen en wanneer de reeks in productie gaat, is voorlopig onbekend.

Meer
Lees meer...