De échte Hulk verplettert de vergelijking van Boris Johnson

Boris Johnson staat er niet om bekend altijd de meest verstandige uitspraken te doen. Maar deze keer, heeft de Britse premier het toch wel heel bont gemaakt. Tenminste als we het internet mogen geloven. Hij vergeleek het Verenigd Koninkrijk (en dus ook zichzelf) met The Incredible Hulk in het verhaal rond de brexit. En daar gaat Mark Ruffalo, die sinds 2012 de Hulk speelt voor Marvel, niet mee akkoord.

De Britse premier Boris Johnson heeft soms speciale ideeën. Dat wisten we al. Maar afgelopen weekend heeft hij een hele hoop Marvel-fans op zijn nek gekregen. Hoe? Wel, hij vergeleek zichzelf met The Incredible Hulk tijdens een interview met de Britse krant The Mail On Sunday.

Gesprekken met Europa

Johnson vertelde onder andere over het gesprek met commissievoorzitter Jean-Claude Juncker, dat maandag op de agenda staat. Naar eigen zeggen zal hij zowel daar als tijdens de Europese top midden oktober proberen om toch nog een brexit mét akkoord te kunnen regelen.

Maar zelfs als dat hem niet lukt, wil Johnson dat het Verenigd Koninkrijk op 31 oktober uit de Europese Unie stapt. De premier zou een “geheim plan” achter de kiezen hebben om een zonder deal op te stappen. En dat zou hij wel eens kunnen nodig hebben, want het parlement keurde eerder deze maand een wet goed die hem dat verbiedt.

“Hoe kwader de Hulk wordt, hoe sterker hij wordt”

De premier vond er dan niks beter op dan de UK en zichzelf te vergelijken met The Incredible Hulk, het Marvel-personage dat van een wetenschapper een gigantisch sterk groen monster maakt als hij boos wordt. “Hij mocht dan wel in de boeien geslagen zijn, maar wanneer hij geprikkeld werd, kon hij eruit losbreken”, zei hij.

Johnson ging verder: “Hoe hard hij ook vastgebonden werd, hij kon altijd ontsnappen. Hoe kwader de Hulk wordt, hoe sterker hij wordt. En dat zal ook zo zijn met ons land. We zullen ons uit onze boeien bevrijden.”

De échte Hulk spreekt de vergelijking tegen

Niet iedereen ging akkoord met die vergelijking en heel wat mensen maakten dat via Twitter duidelijk. Onze favoriet? Mark Ruffalo, de acteur die als sinds 2012 de Hulk voor Marvel op het grote scherm brengt, legde uit waarom hij de vergelijking niet oké vindt.

“Boris Johnson vergeet dat de Hulk alleen voor het goede vecht”, begint hij zijn uitleg. “Krankzinnig en sterk kan ook gelijkstaan aan idioot en vernietigend. De Hulk werkt het best wanneer hij in team samenwerkt, en hij is een ramp wanneer hij alleen is. Plus … hij heeft nog altijd Dr. Banner met wetenschap en rede.”

… en hij is niet de enige:

De échte hulk is niet de enige persoon van belang die niet akkoord gaat met de vergelijking van Johnson. Guy Verhofstadt, die binnen de EU verantwoordelijk is voor de coördinatie van de brexitonderhandelingen, luchtte ook zijn hart via sociale media. Hij gooide er zelfs een vergelijking met Amerikaans president Donald Trump bovenop.

“Zelfs naar Trumpiaanse standaarden is de vergelijking met de Hulk kinderachtig”, schrijft hij. “Moet de EU hier bang van worden? Het Britse publiek onder de indruk? Is dit Boris Johnson die in het donker aan het fluiten is?”

Ook comédienne Angela Barnes vindt de vergelijking niet oké, want de Hulk is een fictief karakter en “zou niet de go to-vergelijking mogen zijn voor een premiers strategie voor een van de meest complexe onderhandelingen sinds mensenheugenis”.

Verschillende twitteraars vinden ook dat Johnson zich met het verkeerde fictieve personage vergelijkt. “Als je Johnson groen schildert, lijkt hij niet op de Hulk. Hij lijkt op Shrek”, verscheen er bijvoorbeeld.

Er zou toch één gelijkenis zijn tussen de twee: “ze worden allebei vaak wakker en vragen zich af waar hun broeken zijn”.

Meer
Lees meer...