‘Snowpiercer’ seizoen 3 krijgt releasedatum

Het derde seizoen van Snowpiercer heeft een releasedatum gekregen. De populaire reeks wordt in de Verenigde Staten uitgezonden op de zender TNT, maar is bij ons te vinden op Netflix. Precies een jaar na het tweede zal het derde seizoen in première gaan.

Goed nieuws voor de fans van Snowpiercer, want de reeks komt al begin 2022 terug. Op dinsdag 25 januari 2022 zal de eerste aflevering van het derde seizoen te vinden zijn op Netflix. De reeks Snowpiercer gaat over een dystopische toekomst waarin een nieuwe ijstijd is aangebroken. Die kostte het leven aan bijna alle mensen op aarde, behalve de gelukkigen die een ticket voor de trein Snowpiercer konden bemachtigen (of op een illegale manier op de trein wisten te klimmen). De reeks is gebaseerd op de gelijknamige film, geregisseerd door de Zuid-Koreaan Bong Joon-ho, die vorig jaar verschillende Oscars won met zijn film Parasite. Bong baseerde de film dan weer op de Franse graphic novel Le Transperceneige uit 1982, geschreven door Jacques Lob, Benjamin Legrand en Jean-Marc Rochette.

Snowpiercer

Na twee seizoenen van Snowpiercer is de trein al flink ingekort. Daarbij rijden er nu twee treinen rond in de bevroren wereld. Eén onder leiding van Mr. Wilford (Sean Bean) en eentje onder leiding van Andre Layton (Daveed Diggs). Op het einde van het tweede seizoen zagen we hoe het team van Layton zich loskoppelde van de trein, in een poging om Melanie (Jennifer Connelly) terug op te pikken. Maar zij had haar schuilplaats al verlaten.

De grote vraag voor het derde seizoen is natuurlijk of Melanie nog leeft. Toen ze haar schuilplaats verliet, had ze geen eten meer en koos ze ervoor om de harddrives met haar bevindingen te verwarmen in plaats van zichzelf. We zagen haar op het einde dan ook in haar eentje vertrekken in de hoop om een manier te vinden om te kunnen overleven.

Het derde seizoen van Snowpiercer gaat van start op 24 januari 2022 op TNT. Eén dag later, op dinsdag 25 januari 2022, verschijnt de eerste aflevering op Netflix. Elke dinsdag verschijnt vervolgens een nieuwe aflevering. TNT bevestigde ook al dat er al zeker nog een vierde seizoen zal volgen van Snowpiercer.

Zoek je in tussentijd nog een goede serie? Neem dan een kijkje in onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...