‘Snowpiercer’ krijgt derde seizoen

Het tweede seizoen van Snowpiercer gaat volgende week van start, maar er is nu al nog meer goed nieuws voor fans van de reeks. TNT, de zender waarop Snowpiercer origineel verschijnt, heeft bevestigd dat er een derde seizoen komt.

Minder dan een week voor het tweede seizoen van Snowpiercer afgetrapt wordt, bevestigt TNT dat er ook een derde seizoen zal volgen. Zo weet Variety.

Snowpiercer

De reeks Snowpiercer is gebaseerd op de gelijknamige film, geregisseerd door de Zuid-Koreaan Bong Joon-ho, die vorig jaar verschillende Oscars won met zijn film Parasite. Bong baseerde de film dan weer op de Franse graphic novel Le Transperceneige uit 1982, geschreven door Jacques Lob, Benjamin Legrand en Jean-Marc Rochette.

Het verhaal werd voor de reeks wel licht aangepast, waardoor het zelfs voor wie de originele film heeft gezien, nog steeds een verrassing is. De film van Bong Joon-ho heeft ook een duidelijk einde, maar dat is voorlopig dus nog niet in zicht voor de serie. Want het derde seizoen is nu al bevestigd. Maar eerst is het dus nog tijd voor het tweede seizoen. Dit is wat we daar al over weten.

Seizoen 2

Op het einde van het eerste seizoen kregen we te zien dat Snowpiercer niet de enige trein was die nog rondreed op de aarde. Mr. Wilford (de echte deze keer) had namelijk zijn Big Alice-trein in werking gekregen, waardoor die ook al zeven jaar rondrijdt over de bevroren aarde. Aan boord van Big Alice is ook Alexandra, de dochter van Melanie Cavill (Jennifer Connelly).

In de eerste trailer kregen we ook al de eerste blik op Sean Bean als Mr. Wilford, maar in de nieuwste trailer krijgen we veel meer van hem te zien. Daaruit blijkt dat Mr. Wilford zeven jaar lang op een heel andere manier geregeerd heeft op Big Alice. Hij wil nu Snowpiercer en de bevolking ervan overmeesteren, maar die laten zich, onder leiding van Andre Layton (Daveed Diggs), niet zomaar doen. En ondertussen moeten de twee treinen natuurlijk ook nog opboksen tegen de kracht van de natuur.

De eerste aflevering van het tweede seizoen van Snowpiercer verschijnt op maandag 25 januari op TNT en is vanaf dinsdag 26 januari te vinden op Netflix.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...