Shonda Rhimes komt met gloednieuwe Netflixserie ‘Inventing Anna’ gebaseerd op waargebeurde feiten

Shonda Rhimes, de producent en regisseur van bekende series zoals Grey’s Anatomy, How To Get Away With Murder, Scandal en recent nog Bridgerton, komt nu met een nieuwe serie op de proppen. De Netflixserie genaamd Inventing Anna draait rond het waargebeurde verhaal over oplichtster Anna Delvey oftewel Anna Sorokin, vertolkt door actrice Julia Garner uit Ozark.

Met het ongekende succes van de series Grey’s Anatomy, Scandal, How To Get Away With Murder en Bridgerton is Shonda Rhimes niet meer te stoppen. De verwachtingen voor haar nieuwe serie Inventing Anna voor Netflix liggen dan ook erg hoog.

De gloednieuwe miniserie bestaat uit negen afleveringen. De opnames begonnen eigenlijk al in de herfst van 2019, maar werden toen stilgelegd door de coronapandemie. De productie kon pas bijna een jaar later weer worden hervat.

Inventing Anna

De serie is geïnspireerd op Jessica Presslers New York Magazine artikel ‘How Anna Delvey Tricked New York’s Party People’ en volgt Vivian Kent, een journaliste die de zaak van de 27-jarige Anna Delvey aka Anna Sorokin onderzoekt. Dit doet ze door te spreken met de mensen in Anna’s leven die zij beïnvloedde, omdat ze door haar gecharmeerd waren of omdat ze van hen gestolen had – of allebei.

Anna Delvey is een Duitse erfgename en Instagram-beroemdheid die de harten en het geld van de New Yorkse sociale elite stal. Vivian begint zich later stilaan af te vragen of Anna toch misschien niet meer is dan enkel een oplichtster en er ontwikkelt zich een soort haat-liefde relatie tussen de twee. En terwijl Anna wacht op haar proces, vecht de verslaggeefster tegen de klok om de grootste vraag die iedereen bezighoudt te beantwoorden: wie is Anna Delvey?

Zoals het misschien al duidelijk was, is het verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten. Anna Sorokin, de half Duitse half Russische oplichtster, werd in 2019 veroordeeld voor haar financiële misdrijven en belandde in de Amerikaanse gevangenis. Begin dit jaar, februari 2021, werd ze echter vrijgelaten en gedeporteerd naar Duitsland. Sorokin deed zich tussen 2013 en 2017 voor als een rijke Duitse erfgename onder de alias Anna Delvey om banken, hotels en rijke mensen op te lichten, schrijft Variety.

De cast

Actrice Anna Chlumsky speelt Vivian, de rol van de journaliste die eigenlijk losjes gebaseerd is op Pressler. Chlumsky heeft onlangs het laatste seizoen van de veelgeprezen HBO komedie Veep afgerond. Ze werd genomineerd voor zes Emmy’s gedurende haar tijd in de show. Emmywinnares Julia Garner speelt de hoofdrol van Anna. Dit is niet de eerste Netflixserie voor Garner, want ze speelt momenteel ook de hoofdrol in de dramaserie Ozark.

Laverne Cox zal Kacy Duke spelen. Een trainer en life coach, die wordt meegezogen in de wervelwind van Anna. Toch is ze volwassen en gecentreerd genoeg om uit de echte problemen te blijven. Wanneer ze het het minst verwacht, in de nasleep van Anna’s misdaden, merkt Kacy dat ze meer wordt dan alleen een coach voor Anna. Cox is vooral bekend door haar rol in Netflixserie Orange Is the New Black, die eerder dit jaar na zeven seizoenen eindigde en waarvoor Cox drie Emmynominaties in de wacht sleepte.

Katie Lowes zal Rachel spelen. Rachel is een geboren volgeling en haar obsessie met Anna vernietigt bijna haar baan, haar status en haar leven. En daar heeft ze enorm veel spijt van, maar toch is de vrouw die Rachel wordt dankzij Anna, wel haar grootste prestatie. Lowes werkte al eerder samen met Shonda Rhimes toen ze de hoofdrol speelde in de dramaserie Scandal op ABC, maar ze was ook te zien in Private Practice en Grey’s Anatomy.

Alexis Floyd zal de rol van Neff vertolken. Neff is een ambitieuze filmmaker die werkt als een hotelconciërge en kent New York en zijn mensen. Neff is een en al stijl, een en al inhoud en veel complexer dan de meesten. Ze wordt erg aangetrokken door Anna’s charme, maar ze is geen idioot. Floyd was onlangs nog te zien in de Freeform-serie The Bold Type.

Bekijk hieronder de eerste teaser van de nieuwe serie:

Inventing Anna zal vanaf 11 februari 2022 op Netflix te zien zijn. Kijk intussen eens in onze top 50 beste Netflixseries lijst.

Meer
Lees meer...