‘Grey’s Anatomy’: heeft Ellen Pompeo einde van reeks aangekondigd?

De kans dat het achttiende seizoen van Grey’s Anatomy meteen ook het laatste wordt, lijkt steeds groter. Hoofdrolspeelster Ellen Pompeo (Meredith Grey) heeft gisteren op de rode loper van de Emmy Awards namelijk gezegd dat de geruchten daarover “niet ver van de waarheid” zijn.

“Ik probeer al jaren weg te gaan, maar ik heb een goede band met het netwerk ABC en ze zijn heel, heel goed geweest voor mij. Dat heeft mij gemotiveerd om te blijven”, zei Pompeo aan ET. Dat de actrice al enige tijd overweegt om te stoppen, is geen geheim. Zo ging ook het achttiende seizoen van Grey’s Anatomy lang aan een zijde draadje.

Na seizoen 17 was het contract van Ellen Pompeo met zender ABC en moederbedrijf The Walt Disney Company namelijk afgelopen. De onderhandelingen voor een nieuw contract sleepten heel lang aan tot er in mei eindelijk een nieuwe deal werd bereikt. Daarbij zou de Amerikaanse, die met een loon van 20 miljoen dollar (16,5 miljoen euro) per jaar daarvoor al de bestverdienende actrice in een primetime dramaserie was, een loonsverhoging hebben gehad.

“Mag niets over zeggen”

“Zolang er creatief iets mee te doen is, zullen we Grey’s Anatomy blijven maken”, zei Pompeo nu over een eventueel negentiende seizoen. “Op wonderbaarlijke wijze blijven we redenen bedenken om door te gaan, en zolang er een reden is, is dat gerechtvaardigd.”

Op de vraag of ze al concreet kon bevestigen of ontkennen of Grey’s Anatomy binnenkort eindigt, weigerde Ellen Pompeo echter te antwoorden. “Ik mag er eigenlijk niets over zeggen. Ik wil niet respectloos zijn tegen mensen aan wie ik dingen heb beloofd”, besloot ze.

Het achttiende seizoen van Grey’s Anatomy start in de VS op 30 september 2021.

Meer
Lees meer...