Tv-reeks van ‘Lord of the Rings’ voor Amazon Prime krijgt synopsis

Dat Amazon werkt aan een groots opgezette reeks over de wereld van Lord of the Rings is al langer bekend. Welke verhaallijn daarin precies te zien zal zijn, bleef echter geheim. Tot nu toe … want de website TheOneRing wist de officiële synopsis van deze nieuwe reeks te bemachtigen.

Het is al meer dan drie jaar geleden dat Amazon Prime aankondigde dat het plannen had voor een serie over The Lord of the Rings. De plannen klonken onmiddellijk zeer ambitieus want er was direct sprake van meerdere seizoenen, ondanks kritiek van bepaalde acteurs uit de originele films.

Opnames is Nieuw-Zeeland

Een jaar later maakte Amazon dan bekend dat het filmen voor de serie in 2019 zou beginnen. Jammer genoeg gooide het coronavirus ook daar roet in het eten. Toen Nieuw-Zeeland in lockdown ging, moest ook de filmcrew van de Lord of the Rings-serie ermee stoppen. In mei konden de opnames dan toch hervat worden en zocht de productie zelfs figuranten.

Waarover de reeks gaat, bleef echter steeds geheim. Het enige dat we tot nu toe wisten, is dat het verhaal zich afspeelt in de Second Age van Midden-Aarde, een periode van nog steeds meer dan drieduizend jaar. Dankzij TheOneRing weten we nu dat de reeks van Amazon lijkt voort te bouwen op de val van Númenor.

Dit staat in de synopsis:

Dit epische drama speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van J.R.R. Tolkiens The Hobbit en The Lord of the Rings af, en zal kijkers terugvoeren naar een tijdperk waarin grote machten werden gesmeed, koninkrijken tot glorie rezen en in verval raakten, onwaarschijnlijke helden op de proef werden gesteld, hoop werd opgehangen aan de fijnste draden en de grootste schurk die ooit uit Tolkiens pen vloeide de hele wereld in duisternis dreigde te bedekken. Beginnend in een tijd van relatieve vrede, volgt de serie een hele reeks van personages, zowel bekende als nieuwe, terwijl ze de confrontatie aangaan met de lang gevreesde heropkomst van het kwaad in Midden-Aarde. Van de donkerste diepten van de Misty Mountains, tot de majestueuze bossen van de elvenhoofdstad Lindon, tot het adembenemende eilandkoninkrijk Númenor, tot de verste uithoeken van de kaart, deze koninkrijken en personages zullen erfenissen schrijven die tot lang na hun dood blijven leven.

Meer
Lees meer...