Nieuwe Nederlandse Netflix Original op komst over sekslijnen

Netflix heeft zojuist een nieuwe Nederlandse serie aangekondigd. Dirty Lines gaat over de 06-lijnen, bij ons beter bekend als sekslijnen, in de jaren 80.

Netflix Originals zijn altijd al de kracht geweest van de populaire streamingdienst. Het zijn die series die ervoor zorgen dat mensen een abonnement nemen omdat ze enkel op Netflix te zien zijn. Naast de grote reeksen die iedereen kent, zijn er ook heel wat lokale reeksen. Zo was er recent met Into The Night de eerste Belgische Netflix Original en komt er binnenkort met Dirty Lines een nieuwe Nederlandstalige serie.

Eerste telecomseksbedrijf van Europa

De reeks vertelt het verhaal van de jonge zakenman Frank Stigter. Na een aantal mislukte pogingen om een eigen zaak te beginnen, krijgt die ineens een ingenieus plan als de Nederlandse telefoonmaatschappij betaalnummers in het leven roept.

Frank schakelt de hulp van zijn broer en zus en enkele louche investeerders in en richt het eerste telecomseksbedrijf van Europa op. Dat begint als een knullig geïmproviseerd experiment in de garage van hun ouders, maar groeit al snel uit tot een miljoenenindustrie.

House en XTC

Dirty Lines speelt zich eind jaren tachtig af en gaat over de jonge generatie die dan in Amsterdam op allerhande manieren het leven viert. Amsterdam wordt het epicentrum van een culturele revolutie met house als radicale nieuwe muziekvorm en XTC als nieuwe lovedrug. De sekslijnen bieden de mogelijkheid om op een nieuwe manier anoniem seks te ervaren en dwingen de makers om hun eigen verborgen verlangens te onderzoeken.

Bekijk de teaser trailer van Dirty Lines

Zoek je in afwachting iets anders om te bekijken? Kijk dan eens naar onze lijst met de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...