Zendaya deelt poster en titel van extra aflevering ‘Euphoria’

De populaire HBO-reeks Euphoria is bijna terug. Nog niet met het tweede seizoen, maar wel met twee speciale extra afleveringen die het wachten iets aangenamer moeten maken. Die eerste aflevering heeft nu een poster en een thema: Rue, gespeeld door Zendaya.

Euphoria was een van de beste series van 2019. De reeks van HBO leek op het eerste gezicht een typische tienerserie met iets meer seks en drugs dan we gewoon zijn. Maar wie bleef kijken, merkte al snel dat Euphoria veel dieper gaat.

De reeks kreeg dan ook direct veel fans. Die waren dan ook heel blij toen begin augustus 2019, na de laatste aflevering van het eerste seizoen van Euphoria, werd beslist dat de reeks zeker een tweede seizoen zou krijgen. Op 11 maart kwam de cast daarvoor zelfs bijeen om samen het script te lezen. Maar toen brak de wereldwijde pandemie door het nieuwe coronavirus uit en viel alles stil.

Extra afleveringen

Na de uitreiking van de Primetime Emmy Awards – waar Zendaya in de prijzen viel – liet de baas van HBO weten dat het filmen pas in 2021 zou hervat worden. Toch was er ook goed nieuws. De cast en de crew werkten namelijk aan twee extra afleveringen om dat lange wachten te overbruggen. Een maand later werd dat nieuws ook officieel bevestigd.

Sindsdien is het wachten op meer informatie en die is er nu eindelijk. Hoofdrolspeelster Zendaya (Rue) heeft namelijk een poster gedeeld van de eerste van die extra afleveringen. Daarop zien we haarzelf in haar kenmerkende hoodie. De foto is echter wazig en verwijst duidelijk naar het einde van seizoen 1. Daar zagen we hoe Rue zich tijdens een moeilijke periode opnieuw op de drugs stortte en een trip beleefde. Veel kijkers vreesden een overdosis, maar die theorie is ondertussen al ontkracht.

Part 1: Rue

Op de poster valt ook te lezen waarover dit eerste deel zal gaan: “Part 1: Rue“. Of dat echt de titel van de aflevering is, is niet duidelijk. Enige tijd terug werd namelijk ‘Trouble Don’t Last Always‘ gedeeld als werktitel. Daar hoorde toen ook de volgende synopsis bij: “De eerste speciale aflevering volgt Rue (Zendaya) terwijl ze Kerstmis viert nadat ze door Jules op het treinstation was achtergelaten en terugkeerde”.

Naast Zendaya zal ook al zeker Colman Domingo te zien zijn in deze special. Hij speelt in Euphoria de rol van Ali. Dat is de sponsor van Rue tijdens de meetings van Narcotics Anonymous.

De eerste extra aflevering van Euphoria komt uit op 6 december en zal bij ons te zien zijn op Streamz.

Meer
Lees meer...