‘Peaky Blinders’ seizoen 6 krijgt nieuwe miniteaser

Nog niet zo lang geleden dropte BBC een eerste teaser voor het nieuwe (en zesde) seizoen van de hitserie Peaky Blinders. Dat nieuwe seizoen zal ergens begin 2022 verschijnen, en brengt alleszins al fan favorite Alfie Solomons mee. BBC dropte gisteren een nieuwe kleine teaser, waaruit we kunnen stellen dat het volgende seizoen hobbelig wordt voor de personages Tommy en Ada.

Dat seizoen 6 de terugkeer betekent van Alfie Solomons, daar zijn we maar al te blij mee. In een vorige teaser was al te zien hoe de relatie tussen Solomons (Tom Hardy) en Tommy Shelby (Cillian Murphy) op de rand van de afgrond lijkt te staan. Met de uitspraak “Alfie, ik denk dat ik je laatste hoofdstuk heb geschreven”, liet Shelby al een eerste bommetje vallen. Deze keer loste BBC een nieuwe korte teaser van tien seconden, waarin Tommy en Ada (Sophie Rundle) te zien zijn.

Take a good look

“Take a good look, Tom ‘cos one of us isn’t gonna be here for long.” klinkt het. Vertaald: “Kijk nog eens goed, Tom want een van ons gaat hier niet meer langer zijn.” Het is dus duidelijk dat Ada er geen doekjes om zal winden, en dat Tommy niet gespaard zal blijven in het nieuwe seizoen. In de cliffhanger van seizoen vijf was te zien hoe Tommy naar het uiterste werd gedreven en op het punt stond een einde aan zijn leven te maken. Veel fans maakten zich daardoor zorgen over wat er in de volgende afleveringen staat te gebeuren. Toch kunnen we uit de nieuwe teasers afleiden dat het niet het einde van Thomas Shelby zal zijn.

Het aankomende zesde seizoen zal ergens in het eerste deel van 2022 in première gaan op BBC en zal later ook op Netflix te zien zijn. Dat seizoen is ook meteen het laatste. Wat maker Steven Knight wel heeft bevestigd, is de komst van een film die het verhaal van de broers Shelby volledig zal afsluiten. “Het was al sinds het begin mijn plan om Peaky Blinders met een film af te sluiten. En dat is ook wat er zal gebeuren”, vertelde hij aan Deadline.

Meer
Lees meer...