‘The Crown’ lost eerste foto van Imelda Staunton als Queen Elizabeth II

The Crown krijgt vanaf het vijfde seizoen een nieuwe Queen Elizabeth II. Deze keer is het Imelda Staunton die in de huid kruipt van de Britse monarch. Zij neemt het kroontje over van Olivia Colman en nu krijgen we voor de eerste keer te zien hoe ze eruit ziet in de gedaante van de koningin.

In het vijfde seizoen van The Crown zitten we alweer enkele jaren verder in de Britse geschiedenis en dat vraagt voor enkele nieuwe acteurs. Zo is de reeks toe aan de derde Queen Elizabeth II. Na Claire Foy en Olivia Colman krijgt nu Imelda Staunton de hoofdrol in de Netflix-reeks.

Imelda Staunton

De meesten onder ons zullen Imelda Staunton vooral kennen voor haar rol als Dolores Umbridge in de films van Harry Potter. Daarnaast was Staunton ook te zien in onder andere de films Downton Abbey en Maleficent: Mistress of Evil, net als in de series A Confession en Flesh and Blood. En nu krijgt ze dus de hoofdrol in The Crown.

Het vijfde seizoen van The Crown zal zich voornamelijk afspelen in de jaren 90, een bewogen tijd voor de Britse koninklijke familie. Zo brak er brand uit in Windsor Castle, liep het huwelijk van Charles en Diana spaak en overleed die laatste in een auto-ongeluk. En dat zijn enkel de grootste gebeurtenissen. In het seizoen zullen we waarschijnlijk nog heel wat meer te zien krijgen.

Het is nog niet geweten wanneer het vijfde seizoen van The Crown zal verschijnen, maar het wordt verwacht in het voorjaar van 2022.

Bekijk hier de eerste foto van Imelda Staunton als Queen Elizabeth II:

The Crown is te vinden op onze top 50 met de beste reeksen op Netflix. Bekijk hier de volledige lijst.

Meer
Lees meer...