‘The Crown’: Imelda Staunton neemt rol Queen Elizabeth over, maar da’s niet zo simpel

In het vijfde en zesde seizoen van The Crown zal actrice Imelda Staunton te zien zijn als Queen Elizabeth II. Ze neemt de rol over van Oliva Colman, die na twee seizoenen Claire Foy verving. Maar in tegenstelling tot haar voorgangers zal Staunton een persoon vertolken die kijkers van The Crown nog héél goed kennen. En dat wordt een hele uitdaging, vertelde de actrice.

Naar goede gewoonte wordt de cast van The Crown voor seizoen vijf en zes helemaal opnieuw ingevuld. Om zo dicht mogelijk bij de waarheid te blijven, moeten de acteurs en actrices namelijk samen met hun personages ouder worden.

Imelda Staunton

De opnames van het voorlaatste seizoen van The Crown beginnen komende zomer, in juni. En in dat seizoen zullen fans Harry Potter-actrice Imelda Staunton aan het werk zien als Queen Elizabeth II. Ze volgt Oscarwinnares Olivia Colman (seizoen drie en vier) en Claire Foy (seizoen één en twee) op.

Staunton zelf kijkt enorm uit naar de opnames, maar is ook nerveus. Tijdens een interview met entertainmentwebsite Variety heeft ze namelijk laten vallen dat het voor haar nog een stuk moeilijker wordt om de Britse koningin te vertolken dan voor haar voorgangers.

“Zwart schaap”

“Ik denk dat mijn extra uitdaging – alsof ik die nog nodig had – is dat een versie van de Queen speel, die veel mensen nog kennen”, vertelde ze. “Bij Claire Foy was het bijna een geschiedenisles. Terwijl ik iemand moet spelen waarvan mensen kunnen zeggen ‘dat doet ze niet’ of ‘zo zit ze niet in elkaar’. Da’s zowat mijn zwart schaap.”

The Crown seizoen 5

Een stuk van de cast van het vijfde The Crown-seizoen is al bekend. Naast Imelda Staunton, zal Game of Thrones-acteur Jonathan Pryce te zien zijn. Hij neemt de rol van Prins Philip over van Tobias Menzies en Matt Smith.

Lesley Manville werkt verder aan wat Vanessa Kirby en Helena Bonham Carter met Prinses Margaret hebben gedaan. En Elizabeth Debicki neemt het na één seizoen over van Emma Corrin als Prinses Diana.

De rest van de cast en de releasedatum van The Crown seizoen 5 blijven voorlopig geheim. Het is wel al bekend dat de opnames van dat seizoen komende zomer, in juni, van start gaan.

Normaal zouden er maar vijf seizoenen verschijnen, maar afgelopen zomer maakte Netflix bekend dat er toch ook een zesde seizoen van The Crown komt.

The Crown is één van de 50 beste series op Netflix. De volledige lijst vind je hier.

Meer
Lees meer...