Broer van prinses Diana weigerde mee te werken aan ‘The Crown’ seizoen 4

Het vierde seizoen van The Crown staat ondertussen al een tiental dagen op Netflix. Die nieuwe afleveringen focussen voor een groot stuk op de relatie tussen kroonprins Charles en prinses Diana. Maar lang niet iedereen is tevreden met de manier waarop die relatie werd getoond. De broer van de prinses wilde zelfs helemaal niet meewerken met het team van The Crown.

In het vierde seizoen van The Crown kregen we voor het eerst actrice Emma Corrin als prinses Diana te zien. De relatief onbekende actrice kreeg lovende commentaren over haar vertolking van de legendarische prinses. Maar Charles Spencer, de broer van Diana, is niet zo’n fan.

Opnames op Althorp geweigerd

Tijdens een interview voor Love Your Weekend with Alan Titchmarsh (via Today) vertelde hij dat hij had geweigerd om samen te werken met het team achter The Crown. Hij benadrukte ook nog dat kijkers voorzichtig moeten omspringen met de grens tussen feiten en fictie.

“De mensen van The Crown vroegen of ze mochten filmen op Althorp (het landgoed van de familie Spencer, red.), en ik heb dat geweigerd”, klonk het bij Spencer. “Het probleem voor mij is dat mensen zo’n programma zien en vergeten dat het fictie is.”

“Vooral Amerikanen vertellen me dat ze The Crown gezien hebben alsof ze een geschiedenisles hebben gevolgd. Wel, dat hebben ze niet. Er zit heel veel speculatie in, en dingen die gewoon verzonnen zijn, niet? De serie is wel gebaseerd op feiten, maar tussen die feiten zit heel wat fictie.”

Zus beschermen

Charles Spencer benadrukt nog dat hij er alles aan wil doen om de herinnering aan z’n zus te beschermen. “Het is mijn plicht om voor haar op te komen wanneer ik dat kan”, zei hij nog. In The Crown krijgen we alle kanten van prinses Diana te zien.

Haar eetstoornis en haar problemen met haar mentale gezondheid worden niet weggestoken. Integendeel: ze spelen net een heel belangrijke rol in het vierde seizoen van The Crown.

The Crown is één van de 50 beste series op Netflix. De volledige lijst vind je hier.

Meer
Lees meer...