‘The Crown’: Josh O’Connor (prins Charles) kiest z’n favoriete scènes

Sinds afgelopen weekend is het vierde seizoen van The Crown terug te vinden op Netflix. Heel wat fans sloegen onmiddellijk aan het bingen en hebben dus de tien gloednieuwe afleveringen al allemaal bekeken. Ze hebben ongetwijfeld hun favoriete momenten gekozen, en de cast heeft net hetzelfde gedaan. Dit zijn de twee favoriete scènes van acteur Josh O’Connor (prins Charles). Opgelet: spoilers!

Het vierde seizoen van The Crown gaat grotendeels over twee relaties: die tussen koningin Elizabeth (Olivia Colman) en haar eerste minister Margaret Thatcher (Gillian Anderson), en die tussen kroonprins Charles en z’n vrouw, prinses Diana. Die relaties verliepen op z’n zachtst gezegd niet zo vlot.

Opgroeien

Acteur Josh O’Connor (prins Charles) sprak met Entertainment Weekly over z’n personage. “In het begin van het seizoen is hij een jongeman die volledig verloren is. Een jongeman die wanhopig op zoek is naar affectie, vooral van z’n ouders.”

‘”Maar naarmate het seizoen vordert, zien we hoe hij opgroeit en een man wordt. Iemand die vastzit in een liefdeloos huwelijk. Het is natuurlijk niet volledig liefdeloos, maar uiteindelijk is er zo veel angst en pijn en verdriet. Je kan heel wat bochten verwachten dit seizoen, da’s zeker.”

Favoriete scènes: spoilers!

De twee favoriete scènes van O’Connor zijn er twee samen met actrice Emma Corrin (prinses Diana). “In aflevering 6 zijn ze op een schapenboerderij in Australië. Het is een hele lange scène die eindigt met Charles die voor het eerst (en waarschijnlijk ook voor het laatst) zegt dat hij van Diana houdt.”

“Ik vond dat zo’n fantastische scène, omdat het ons doel was om mensen te doen geloven dat ze echt verliefd waren, en hopelijk hebben we dat met die scène bereikt.” De tweede scène die Josh O’Connor kiest, is heel wat minder liefdevol.

Einde van de relatie

“Het contrast met m’n andere favoriete scène om te spelen is groot. Die zit in aflevering tien, en speelt zich af op het einde van hun relatie. Hij wordt volledig gek en begint naar haar te schreeuwen. Hij zegt ‘Ik weiger om nog langer de schuld te krijgen voor deze grootse verkeerde verbintenis!'”

The Crown is één van de 50 beste series op Netflix. De volledige lijst vind je hier.

Meer
Lees meer...