‘The Crown’-actrice Emma Corrin (prinses Diana) belandde in het ziekenhuis tijdens opnames

De hele wereld weet ondertussen dan Emma Corrin in het vierde seizoen van The Crown te zien is als de jonge prinses Diana. En zelfs voor dat vierde seizoen via Netflix te bekijken was, wist het ziekenhuispersoneel in Spanje al wie de actrice was. Hoe de actrice dat weet? Ze belandde tijdens de opnames in Spanje in het ziekenhuis.

In het vierde seizoen van The Crown krijgen we te zien hoe kroonprins Charles (Josh O’Connor) en een jonge Diana Spencer (Emma Corrin) elkaar leren kennen. De serie gaat ook dieper in op hun relatie. Zo toont ze onder andere hoe prinses Diana was als moeder voor prins William en prins Harry.

Zwembadscène

Eén van de scènes waarmee The Crown een beeld schetst van Diana als moeder, is opgenomen in Spanje. Diana was met haar kinderen aan het ravotten in een zwembad. Het was een fijne scène om te zien, maar de opnames waren iets helemaal anders. Dat vertelde actrice Emma Corrin tijdens een interview met Glamour.

The Crown Diana Zwembad
Emma Corrin als prinses Diana in ‘The Crown’ – Netflix

“Ik heb astma, en ik had al een tijdje een verkoudheid”, herinnert de actrice zich. “Ik moest een scène opnemen in een ijskoud zwembad, samen met de kinderen die William en Harry spelen. Het was de moeilijkste scène die ik ooit heb moeten opnemen.”

“Ik was mezelf zoveel mogelijk boven het water aan het houden”, vertelde ze. “Bovendien moest ik de vijfjarige ‘Harry’ letterlijk helpen overleven, want we hadden ontdekt dat hij niet kon zwemmen.”

Medicijnen

“Normaal gezien zouden we die avond terugvliegen naar het Verenigd Koninkrijk, dus zijn we in het ziekenhuis om wat medicijnen voor mij geweest. De dokters hebben een zuurstoftest afgelegd, en weigerden om me te laten vetrekken.”

“M’n zuurstofwaarden waren veel te laag, en dus hebben ze me in het ziekenhuis opgenomen. De verpleegsters hadden plots door wie ik was, en welke rol ik speelde. Ze vroegen me zelfs of ze een papieren zak over m’n hoofd moesten doen, zodat niemand me zou herkennen!”

Meer
Lees meer...