Ncuti Gatwa wordt eerste homoseksuele Doctor Who

Het is nu al enkele maanden geweten dat Ncuti Gatwa Jodie Whittaker zal opvolgen in Doctor Who. Daarmee schreef de acteur al geschiedenis als eerste niet-witte Doctor Who. Maar er is meer, want Gatwa zal ook de eerste homoseksuele Doctor worden.

Sex Education-acteur Ncuti Gatwa zal de Fourteenth Doctor spelen in het nieuwe seizoen van Doctor Who. Hij zal daarbij de fakkel overnemen van Jodie Whittaker, die de eerste vrouwelijke Doctor was. En nu zal Gatwa opnieuw geschiedenis schrijven en dat op twee manieren.

Eerste homoseksuele Doctor Who

Ncuti Gatwa ging al sowieso de eerste niet-witte Doctor worden. Maar nu zal hij ook de eerste homoseksuele Doctor worden. Het nieuws werd bekendgemaakt door Neil Patrick Harris, die ook te zien zal zijn in de special van Doctor Who waarin Ncuti Gatwa zal worden geïntroduceerd als Fourteenth Doctor. In een interview met Variety zei Harris: “Ik heb Ncuti Gatwa ontmoet en hij is geweldig. Hij zal de eerste homoseksuele Doctor zijn. Het wordt een supercoole, sexy Doctor.”

Harris liet daarbij ook weten dat de opnames voor de special van Doctor Who al achter de rug zijn. Het is voorlopig nog niet geweten welke rol Neil Patrick Harris zal spelen in de special. We weten wel al dat we ook Yasmin Finney, die je kan kennen als Elle uit Heartstopper, te zien zullen krijgen in het nieuwe seizoen van Doctor Who. Zij zal de rol van Rose spelen.

De special van Doctor Who, waarin Jodie Whittaker de fakkel zal doorgeven aan Ncuti Gatwa, zal dit najaar verschijnen. Het volgende seizoen, en dus het eerste met Gatwa in de hoofdrol, zal vanaf volgend jaar te bekijken zijn op BBC.

Meer
Lees meer...