Yasmin Finney (‘Heartstopper’) krijgt rol naast Ncuti Gatwa in ‘Doctor Who’

Onlangs maakte BBC bekend dat Ncuti Gatwa de nieuwe Doctor Who wordt. Nu volgt het nieuws dat ook Yasmin Finney een rol krijgt in het nieuwe seizoen van de legendarische serie. Finney schitterde onlangs nog als Elle in de populaire Netflixreeks Heartstopper.

Sex Education-acteur Ncuti Gatwa zal in 2023 de rol van Doctor Who overnemen van Jodie Whittaker. Maar hij is uiteraard niet het enige nieuwe personage in de reeks. BBC heeft nu ook bevestigd dat Yasmin Finney een rol krijgt in Doctor Who naast de veertiende Doctor.

Yasmin Finney

Yasmin Finney zal in de reeks de rol van Rose spelen. Daarbij is het nog niet duidelijk of het om hetzelfde personage gaat als bij de negende (Christopher Eccleston) en de tiende Doctor (David Tennant). Toen was Rose Tyler de companion van de Doctor en werd ze gespeeld door Billie Piper.

Finney maakte onlangs haar acteerdebuut als Elle Argent in de Netflixreeks Heartstopper. Daarvoor was Finney al populair op TikTok waar ze haar ervaringen als zwarte transgender tiener in Groot-Brittannië deelde. Daardoor werd ze in 2021 al vermeld in de 20 Under 20-lijst van GLAAD.

Fourteenth Doctor

Ncuti Gatwa zal de veertiende acteur worden die de rol van Doctor Who speelt. Hij zal die rol overnemen van Jodie Whittaker die later dit jaar voor de laatste keer in de huid van het personage kruipt. Het eerste seizoen met Ncuti Gatwa en Yasmin Finney zal verschijnen in 2023.

Naast het eerste seizoen met Gatwa zal in 2023 ook een special van Doctor Who verschijnen. Die komt er naar aanleiding van de 60ste verjaardag van de reeks. Voor die special zullen David Tennant (tiende Doctor) en zijn companion Catherine Tate (Donna Noble) terugkeren.

Meer
Lees meer...