‘Sex Education’-actrice Gillian Anderson tekent tv-deal met Netflix

Bekroonde actrice en producer Gillian Anderson, bekend van o.a. Sex Education en The Crown, heeft een 2-jarige deal getekend met Netflix. Hierbij zal ze via haar productiebedrijf Fiddlehead Productions televisiecontent voor de streamingdienst gaan producen. Dat nieuws kondigde Netflix vandaag zelf aan op Twitter.

De Amerikaans-Britse actrice Gillian Anderson zal dus voor een initiële periode van twee jaar televisiereeksen en -films gaan producen voor Netflix. Daarnaast zal ze ook zelf meespelen in een aantal van die komende producties voor de streamingdienst.

Gillian Anderson

Anderson heeft de afgelopen jaren al heel nauw samengewerkt met Netflix. Zo sleepte ze een Emmy, SAG, Critics Choice én een Golden Globe Award in de wacht voor haar rol in de fameuze Netflixserie The Crown. Daarin vertolkte ze in seizoen 4 de rol van de voormalige Britse premier Margaret Thatcher.

Verder speelt ze ook de hoofdrol van seksuologe Dr. Jean Milburn, en moeder van Otis (Asa Butterfield), in de hitreeks Sex Education. Die Netflixserie zou normaal gezien nog terugkeren voor een vierde seizoen. Maar een officiële bevestiging van de streamingdienst is er echter nog niet.

Daarnaast is Anderson nog bekend van populaire series als The X Files en The Fall. In die laatste speelt ze tegenover Fifty Shades of Grey-acteur Jamie Dornan. Binnenkort zal Anderson ook te zien zijn als Eleanor Roosevelt in de tv-reeks The First Lady, die in april in de VS zal verschijnen. Waar en wanneer de serie bij ons te zien zal zijn, is niet geweten.

Netflix + Anderson

“Netflix is een inspirerende en ondersteunende thuisbasis geweest voor veel van mijn recente acteerwerk”, vertelt Anderson. “Ik ben dus heel enthousiast om met hen te kunnen samenwerken voor de televisieprojecten die ik momenteel aan het ontwikkelen ben. We hebben namelijk een gedeelde passie voor progressieve, meeslepende en boeiende verhalen.”

“We voelen ons zeer bevoorrecht om met Gillian te mogen samenwerken aan nieuwe projecten”, voegt Anne Mensah, COO van U.K. series bij Netflix, nog toe. “Haar succes bij Netflix – van Sex Education tot haar unieke portrettering van Margaret Thatcher in The Crown – is ongeëvenaard. We kijken ernaar uit om shows te lanceren met haar als actrice en uitvoerende producer.”

Meer
Lees meer...