Diefstal op set van ‘The Crown’: Voor meer dan 200.000 dollar aan spullen meegenomen

Dieven hebben toegeslagen op de set van The Crown. Terwijl de productie een beetje verder een scène aan het filmen was, zijn er een aantal antieke attributen uit de studio gestolen. Samen zijn de spullen meer dan 200.000 dollar (of 179.554 euro) waard. Netflix bevestigt het voorval.

Slecht nieuws voor de productie van The Crown. Tijdens een van de opnamedagen nam een dief meer dan 350 props mee, die samen meer dan 200.000 dollar (of 179.554 euro) waard waren. Een woordvoerder van Netflix bevestigde dat nieuws aan Variety.

350 voorwerpen

De cast en crew van The Crown zijn opgeschrikt door een diefstal op de set. Een indringer wist onopgemerkt ongeveer 350 voorwerpen mee te nemen. Daarbij zaten veel rekwisieten die heel wat waarde hebben in de Britse tv-wereld. De totale waarde van de gestolen voorwerpen wordt op zo’n 200.000 dollar (of 179.554 euro) geschat, dus dat is niet niks. Hoewel de diefstal niet veel invloed heeft op de resterende opnames, is Netflix toch een onderzoek gestart.

Om de dief en de spullen sneller op te sporen, heeft de streamingdienst een lijst gedeeld van alle verdwenen voorwerpen. Op die manier hopen ze dat mensen die de attributen op een veiling of ergens anders zien, de politie zullen verwittigen.

Een aantal van de verdwenen voorwerpen zijn:

  • Een replica van een Coronation Fabergé Ei uit 1897
  • Twaalf zilveren kandelaars
  • Zeven gouden kandelaars
  • Een waardevolle klok
  • Een zilveren tafel
  • Karaffen en glaswerk van kristal

The Crown

De diefstal zou geen invloed hebben op de opnames en het nieuwe, vijfde seizoen van The Crown zou dus nog steeds in première gaan in november 2022. De nieuwe afleveringen zullen vooral over de jaren ’90 in het Britse Koningshuis gaan, waar ook de dood van Prinses Diana in 1997 bijhoort. De reeks won een aantal maanden geleden nog 11 Emmy’s, waaronder die voor Beste Drama.

The Crown herbekijken of aan een andere serie beginnen? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series.

Meer
Lees meer...