‘The Crown’: Golden Globe-winnaar Josh O’Connor paste bijna voor rol prins Charles

Voor de uitreiking van de Golden Globes vertelde Josh O’Connor een geheim. De acteur had bijna de rol van prins Charles in The Crown geweigerd. Dat heeft uiteindelijk toch niet gedaan en maar best ook. De rol leverde hem later op de avond z’n eerste Golden Globe Award op.

The Crown werd gisteravond tot grote winnaar van de Golden Globes gekroond. Eén van de prijzen waarmee de reeks naar huis mocht, was die van Beste Acteur in een Dramaserie. Die ging naar Josh O’Connor, die in seizoen 3 en 4 van The Crown prins Charles vertolkt. Maar die rol had hij bijna niet gespeeld.

The Crown niet gezien

“Het is best gênant eigenlijk”, begon O’Connor tijdens een virtueel rode loper-interview met E! News. “Ik had denk ik een andere job op het moment dat ik een telefoontje kreeg over The Crown. Ze zouden na seizoen 2 verdergaan en ze vroegen me of ik auditie wou doen voor de rol van prins Charles.”

De reden dat hij daarvoor paste? “Ik had de reeks nog niet gezien”, bekende de acteur. “Maar toen heb ik The Crown bekeken en heb ik beseft dat de reeks echt ongelooflijk was. Het is echt indrukwekkend wat Claire (Foy, Queen Elizabeth II in seizoen 1 en 2, red.) en Matt (Smith, prins Philip in seizoen 1 en 2, red.) gedaan hebben.”

Helemaal verkocht

“Ik heb geen idee waar ik was geweest, waardoor ik deze magische reeks heb gemist. En toen ben ik verliefd geworden. Daarna heb ik met mensen samengezeten die me overtuigd hebben. Meer dan ‘dit is een fantastische rol’ moesten ze daarvoor niet zeggen. Toen ze me vertelden welk verhaal we zouden vertellen, was ik helemaal verkocht.”

Golden Globes

Josh O’Connor was niet de enige acteur uit The Crown die tijdens de Golden Globes in de prijzen viel. Ook Emma Corrin, die prinses Diana vertolkt, en Gillian Anderson, die Margaret Thatcher speelt, mochten (virtueel) een beeldje ophalen. The Crown won ook de Golden Globe voor Beste Drama.

The Crown is één van de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...