‘Heartstopper’ staat één dag op Netflix en zorgt al voor een hype

Sinds gisteren staat de young adult-serie Heartstopper op Netflix. Heel wat jongeren kenden het verhaal al door de comics, maar de anderen zijn sinds gisteren ook overtuigd. De reeks staat nog maar iets meer dan 24 uur online, maar kan alvast op gigantisch veel aandacht op Twitter rekenen. De hashtag #Heartstopper barst uit zijn voegen.

Het LGBTQ+-verhaal Heartstopper is goed op weg om een van de nieuwe succesvolle tienerseries op Netflix te worden. De reeks, die slechts acht afleveringen telt, is na een dag al trending op Twitter. Ook op andere sociale media laten fans zich uit over hoe goed en herkenbaar ze de reeks vinden.

Heartstopper

In Heartstopper zien we het verhaal van Nick en Charlie. Charlie (Joe Locke) is een jongen van 15 die op een Britse jongensschool zit. Hij is al een tijdje uit de kast, maar dat maakt het hem niet zo makkelijk op school. Op een dag komt hij in de klas te zitten met Nick (Kit Connor). Nick is een jaar ouder dan hem en de ster van de rugbyploeg. De twee komen goed overeen en beginnen meer en meer met elkaar rond te hangen.

Nog voor de serie Heartstopper op Netflix kwam was er al heel wat aandacht voor. Dat komt door het feit dat de serie gebaseerd is op een bestaande reeks comics van auteur Alice Osman. Die comics kwamen in 2016 voor het eerst online in de vorm van een webtoon. Het waren die webtoons die, nog voor er zelfs sprake was van de serie, al heel wat jongeren konden bekoren. Uiteindelijk bracht Osman de digitale comics ook uit in boekvorm, waarna de populariteit alleen nog maar toenam. En dat was genoeg voor Netflix om aan een tv-serie te beginnen.

Hype

Die adaptatie is sinds gisteren dus te bewonderen op Netflix. En het werd al snel duidelijk, heel wat mensen begonnen de serie meteen te bingen. In de vroege vooravond stonden sociale media als Twitter al vol fanvideo’s, stills, theorieën en aanvragen voor een tweede seizoen. Daarnaast was het internet ook vooral verbaasd door de verrassende cameo van The Crown-actrice Olivia Colman als Nicks moeder. Dat was namelijk niet op voorhand aangekondigd, maar zorgde meteen voor nog een meerwaarde in de show.

Heartstopper heeft dus geen dag nodig gehad om de harten van de volledige LGBTQ+-gemeenschap en iedereen daarbuiten te verwarmen. In tegenstelling tot veel andere shows is deze reeks een positief, feel good verhaal met de focus op jezelf kunnen zijn.

Bekijk hier een aantal tweets:

(Let op: spoilers zijn mogelijk)

Meer
Lees meer...