‘Heartstopper’ staat vanaf vandaag op Netflix

De nieuwe Netflixserie Heartstopper staat vanaf vandaag online. De serie is gebaseerd op een graphic novel en vertelt het verhaal van Nick en Charlie. De twee leren elkaar kennen op school en worden verliefd. Maar dat verloopt niet zo vlot als gedacht.

Vanaf vandaag, 22 april 2022, kan je op Netflix genieten van Heartstopper. Die nieuwe serie is gebaseerd op een reeks graphic novels van auteur Alice Osman. Zij bracht de comics eerst uit op het internet, waarna er al snel een fandom ontstond. De comics werden razend populair en kwamen even later ook in boekvorm uit over de hele wereld. De nieuwe Netflixreeks zal die populariteit zonder twijfel nog laten toenemen.

Heartstopper

De serie Heartstopper gaat over Charlie en Nick. Charlie is een 16-jarige jongen die al een tijdje weet dat hij op jongens valt. Hij is ook al even uit de kast, maar dat is alles behalve gemakkelijk als je weet dat hij op een jongensschool zit. Na nieuwjaar worden er in de school een aantal gemengde lessen voorzien, wat betekent dat hij voor sommige vakken met oudere jongens in de klas zit. Daar ontmoet hij Nick, waar hij al snel een zwak voor krijgt.

Maar Nick is, zoals in veel tienerverhalen, een oudere, populaire jongen. Hij is aanvoerder van het rugbyteam en is volgens al Charlie’s vrienden “de meest hetero persoon die ze ooit hebben gezien”. Toch beginnen de twee gevoelens voor elkaar te krijgen, met alle gevolgen van dien.

LGBTQ+

De reeks en het verhaal worden gezien als een van de meest belangrijke LGBTQ+-projecten van dit moment. Dat is af te leiden uit de grote populariteit van de comics op TikTok en andere sociale media. Daardoor keken heel wat mensen reikhalzend uit naar de reeks. Heartstopper bevat namelijk heel wat LGBTQ+-personages. En de representatie daarvan zorgt ervoor dat heel wat jongeren zich gezien voelen. Zo valt Charlie op jongens, lijkt Nick biseksueel te zijn, is Elle een transgender vrouw en is Tara lesbisch. Dat zijn nog maar een aantal voorbeelden, want de reeks bevat nog veel meer.

Bekijk de trailer van Heartstopper hier:

Alles al gezien? Bekijk dan hier onze lijst met 50 beste series op Netlix.

Meer
Lees meer...