‘The Crown’-producers en Netflix in gesprek over eventuele prequelreeks

Netflix en productiebedrijf Left Bank Pictures onderhandelen op dit moment over een eventuele prequel van The Crown. Die nieuwe reeks zou starten bij de dood van Queen Victoria in 1901 en lopen tot de gebeurtenissen uit het eerste seizoen van The Crown.

Het nieuws over de eventuele prequel van The Crown verscheen voor het eerst in de Britse krant de Daily Mail. Een interne bron bevestigde de geruchten vervolgens aan de website Variety. Zij voegen er wel aan toe dat de onderhandelingen op dit moment nog in een heel vroege, speculatieve fase zitten.

The Crown-showrunner Peter Morgan zou ook deze prequel voor zijn rekening nemen. Als het project groen licht krijgt, is het de bedoeling om zo’n drie tot vijf seizoenen te maken. Die zouden een periode van zo’n 50 jaar behandelen, van 1901 tot het huwelijk van Queen Elizabeth II in 1947. In die periode kende het Verenigd Koninkrijk met Edward VII (1901-10), George V (1910-36), Edward VIII (1936) en George VI (1936-52) maar liefst vier verschillende koningen.

Zes seizoenen The Crown

Op Netflix zijn momenteel al vier seizoenen verschenen van The Crown. Die wonnen in totaal maar liefst 21 Primetime Emmy’s. Het vijfde seizoen van de reeks verschijnt in november op de streamingdienst, terwijl de opnames van het zesde en laatste seizoen in augustus van start gaan. Netflix heeft dus wel nog even de tijd om een beslissing te nemen over een eventuele prequel van The Crown.

Meer
Lees meer...