‘Wednesday’ blijft op Netflix ondanks eerdere speculaties over verhuis naar Prime Video

De populairste serie van dit najaar is zonder twijfel Wednesday op Netflix. Die kwam eind november pas uit, maar groeide in minder dan een maand al uit tot een echte klassieker. Volgens de laatste geruchten zou Netflix dan ook heel binnenkort bekendmaken dat Wednesday een tweede seizoen krijgt. Die bal ligt volledig in het kamp van Netflix, ook nadat productiehuis MGM in de handen van Amazon viel.

Wednesday is het nieuwe goudhaantje van Netflix. De reeks behaalde in een maand tijd al de tweede plek in de lijst van Engelstalige series, een plek die het een week eerder al overnam van DAHMER. Een vervolg op Wednesday lijkt dus onvermijdelijk. Eerder liet showrunner Miles Millar wel al weten dat de scenario’s voor de volgende seizoenen al zo goed als klaar zijn. Maar of dat tweede seizoen ook op Netflix zal verschijnen, was even niet zeker. Dat meldde NME. Toch zou de reeks nu gewoon op Netflix blijven voor de komende jaren.

Wednesday

In Wednesday zien we hoe de Addams-dochter zich, ondanks de reputatie van haar familie, probeert in te burgeren in de Nevermore Academy. Daar moet ze een kamer delen met andere kinderen met speciale krachten. Maar daarnaast brengt ook de school enkele mysteries met zich mee. En die geheimen gaat Wednesday, op haar eigen manier, proberen oplossen.

De serie bevat heel wat knipogen naar de originele Addams Family-film en er is ook al één scène die viraal gaat op apps als TikTok en Twitter. Dat is dansscène waarin Wednesday het beste van zichzelf geeft op Goo Goo Muck van The Cramps. Die zorgde er zelfs voor dat de streamingcijfers van het lied opnieuw de lucht inschoten.

Naar Prime Video?

Hoewel een tweede seizoen van de reeks nog niet officieel is aangekondigd, gaat iedereen er toch vanuit dat Wednesday een vervolg krijgt. Het was even onzeker over waar dat seizoen zal verschijnen. De producer van Wednesday is namelijk de filmstudio MGM (Metro-Goldwyn-Mayer, red.), die onlangs werd overgekocht door Amazon.

Daardoor ontstonden er speculaties over een eventuele transfer naar Prime Video. Maar dat blijkt nu dus niet het geval. De site What’s On Netflix legt uit dat Netflix een contract heeft van 10 jaar. Dat contract kan niet zomaar verbroken worden, waardoor de streamingdienst de volledige rechten behoudt. Alleen als Amazon een enorme som geld op tafel legt, zou er kunnen gepraat worden over een transfer. Dat deed Disney hen al eens voor met de verhuis van Daredevil, The Punisher en andere Marvelseries.

(Her)bekijk de trailer van Wednesday hier:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...