‘Wednesday’: Coshowrunner licht tipje van de sluier op over (eventueel) tweede seizoen

Officieel is het nog niet, maar niemand twijfelt eraan dat Netflix binnenkort aankondigt dat Wednesday een tweede seizoen krijgt. De reeks is namelijk nu al de derde best bekeken Engelstalige serie op de streamingdienst. Medeshowrunner Miles Millar blikt dan ook al vooruit naar zo’n mogelijke tweede seizoen.

Drie weken geleden kwam de serie Wednesday op Netflix. De reeks is een enorm succes en is nu al op weg om misschien wel de meest bekeken Engelstalige serie op Netflix te worden. Al moet het daarvoor eerst nog Stranger Things en DAHMER voorbijsteken.

In Wednesday zien we hoe de Addams-dochter zich, ondanks de reputatie van haar familie, probeert in te burgeren in de Nevermore Academy. Daar moet ze een kamer delen met andere kinderen met speciale krachten. Maar daarnaast brengt ook de school enkele mysteries met zich mee. En die geheimen gaat Wednesday, op haar eigen manier, proberen oplossen. De serie bevat ook heel wat knipogen naar de originele Addams Family-film.

Grotere rol voor familieleden

We zien in Wednesday dan ook niet alleen de dochter van de familie Addams. Ook haar moeder Morticia (Catherine Zeta-Jones), haar vader Gomez (Luis Guzmán) en jongere broer Pugsley (Isaac Ordonez) krijgen we in het eerste seizoen al even in beeld. Als de reeks een tweede seizoen krijgt, zou die hun rol wel eens groter kunnen worden. Dat zegt coshowrunner Miles Millar.

“We hebben het gevoel dat we nog maar juist kennis hebben gemaakt met die personages en acteurs, die hun rollen zo geweldig goed spelen”, legt Millar uit. “Catherine is, denk ik, een iconische Morticia. De relatie tussen Wednesday en Morticia is ook essentieel voor de show.”

“Maar ook het feit dat Wednesday haar eigen weg buiten de familie probeert te vinden, is belangrijk”, gaat hij verder. “We willen dan ook echt dat de serie zich op Wednesday blijft concentreren. Maar als we een tweede seizoen mogen maken, willen we zeker de familie meer in beeld brengen.”

Meer
Lees meer...