Gerucht: Netflix maakt binnenkort komst ‘Wednesday’ seizoen 2 bekend

Het nieuwste goudhaantje van Netflix is zonder twijfel WednesdayDe serie over de zestienjarige dochter uit de bekende Addams Family staat sinds vorige maand op de streamingdienst en brak al verschillende records. De komst van een tweede seizoen zou dus niet mogen uitbleven, maar toch is dat nog niet officieel aangekondigd. Volgens verschillende bronnen zou de komst wel al officieel zijn en zal Netflix dat binnenkort ook communiceren.

Een maand na de release van Wednesday blijft de serie scoren. Na een periode van 28 dagen behaalde de serie namelijk de tweede plek in de lijst van Engelstalige series, een plek die het een week eerder al overnam van DAHMER. Een vervolg op Wednesday lijkt dus onvermijdelijk, al is daar nog geen zekerheid over. Eerder liet showrunner Miles Millar wel al weten dat de scenario’s voor de volgende seizoenen al zo goed als klaar liggen. En nu zou ook Netflix de komst van het tweede seizoen officieel bekendmaken in januari. Dat meldt Deadline.

Wednesday

In Wednesday zien we hoe de Addams-dochter zich, ondanks de reputatie van haar familie, probeert in te burgeren in de Nevermore Academy. Daar moet ze een kamer delen met andere kinderen met speciale krachten. Maar daarnaast brengt ook de school enkele geheimen met zich mee. En die geheimen gaat Wednesday, op haar eigen manier, proberen oplossen.

De serie bevat heel wat knipogen naar de originele Addams Family-film en er is ook al één scène die viraal gaat op apps als TikTok en Twitter. Dat is dansscène waarin Wednesday het beste van zichzelf geeft op Goo Goo Muck van The Cramps.

Tweede seizoen

De populariteit van de reeks is enorm. Een tweede seizoen lijkt dus bijna onvermijdbaar, maar toch is er nog geen officieel nieuws van Netflix over een vervolg. En aangezien de streamingdienst de laatste maanden heel wat series cancelde na één seizoen, is er nooit zekerheid. Toch lijkt die zekerheid er nu bijna aan te komen.

Verschillende bronnen zouden namelijk aan de doorgaans goed geïnformeerde website Deadline hebben verteld dat de officiële aankondiging er begin januari zal aankomen. Wanneer dat precies zou zijn, is niet bekend. Maar ook de makers zouden al druk bezig zijn aan de scenario’s van een nieuw seizoen en zouden ook op zoek zijn naar nieuwe scenaristen. Meer nieuws volgt dus in januari.

(Her)bekijk de trailer van Wednesday hier:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...