‘Stranger Things’ voegt Linda Hamilton (‘The Terminator’) toe aan cast seizoen 5

Stranger Things verwelkomt een nieuwe naam in de cast. Linda Hamilton (66) zal in het vijfde en laatste seizoen van de succesreeks te zien zijn. Welke rol ze precies zal spelen, is niet bekend. Maar Hamilton heeft alvast een palmares om U tegen te zeggen.

Afgelopen weekend was er het grote Tudumevenement van Netflix. Daarbij deelde de streamingdienst heel wat nieuws over hun komende films en series. Zo was er al een eerste preview van Heartstopper en The Witcher, kregen we nieuws over het tweede seizoen van Squid Game, enzovoort.

Ook over het vijfde seizoen van Stranger Things was er nieuws. Ondanks het feit dat het laatste seizoen pas ten vroegste in 2025 of 2026 zal verschijnen, liet Netflix toch al weten dat er een nieuw castlid is toegevoegd. Het gaat over Linda Hamilton, die vooral bekend is uit de The Terminator-films.

Stranger Things

Binnenkort komt er een einde aan een van de meest succesvolle Netflixseries aller tijden. Het volgende seizoen van Stranger Things wordt namelijk het laatste. Maar toch valt die ‘binnenkort’ te betwijfelen, want om een nieuw seizoen in elkaar te steken, heeft de productie heel wat tijd nodig. De scenaristen zijn eind vorig jaar beginnen schrijven aan de nieuwe scripts en de productie zou deze lente volgen.

De opnames zijn ondertussen al enkele keren uitgesteld. In eerste instantie was de start ergens begin deze lente gepland, maar dat werd al snel uitgesteld tot juni. Ook die datum zal nu niet worden aangehouden door de stakingen bij de scenaristen in Hollywood. Het is dus nog niet bekend hoelang het zal duren vooraleer de opnames van start gaan en wanneer de reeks precies zal verschijnen. De meesten spreken van een release in 2025 of 2026.

Linda Hamilton

Er is dus nog niet veel bekend over het nieuwe seizoen. Het enige wat we wel weten, is dat alle geliefde personages zullen terugkeren én dat er een nieuw gezicht haar intrede doet. Dat maakte Netflix afgelopen weekend dus bekend tijdens Tudum.

Het gaat om actrice Linda Hamilton. De 66-jarige Hamilton begon haar carrière in 1980, maar toch was het tot 1984 wachten op haar eerste grote succes. Toen was ze naast Arnold Schwarzenegger te zien in The Terminator. Later keerde ze ook nog terug in Terminator 2: Judgement Day én de nieuwe films in de franchise: Terminator Salvation uit 2009 en Terminator: Dark Fate uit 2019. Ook daartussen was ze in heel wat series en films te zien.

Naast haar carrière als actrice is Hamilton ook bekend als de ex-vrouw van Avatar-regisseur James Cameron. De twee waren eind jaren 90 kort getrouwd, maar stonden wel garant voor de duurste echtscheiding in Hollywood. Hamilton kreeg na het huwelijk namelijk zo’n 50 miljoen dollar (45,8 miljoen euro).

Meer
Lees meer...