‘Stranger Things’: Opnames seizoen 5 opnieuw uitgesteld

Goed en slecht nieuws voor de fans van Stranger Things. De makers van de reeks zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen van het vijfde en laatste seizoen. Maar dat zal nog even op zich laten wachten. Hoewel de opnames voorzien waren voor mei van dit jaar, zullen ze pas in juni beginnen. Dat zal ook de mogelijke releasedatum opnieuw beïnvloeden.

Dat er aan een nieuw seizoen van Stranger Things heel wat werk is, is geen verrassing meer. Nadat het eerste en tweede seizoen op twee jaar tijd verschenen, was het op het derde twee jaar wachten. Daarna was de wachttijd tussen het derde en vierde seizoen zelfs drie jaar. Ook deze keer zullen fans dus geduld moeten uitoefenen, want de opnames voor het vijfde en laatste seizoen beginnen pas in juni.

Maar in de tussentijd kunnen echte fans binnenkort wel in Londen terecht. Daar zal eind dit jaar namelijk het theaterstuk The First Shadow verschijnen waarin het verhaal van Joyce en Hopper meer wordt uitgediept.

Seizoen 5

Binnenkort komt er een einde aan een van de meest succesvolle Netflixseries aller tijden. Het volgende seizoen van Stranger Things wordt namelijk het laatste. Maar toch valt die ‘binnenkort’ te betwijfelen, want om een nieuw seizoen in elkaar te steken, heeft de productie heel wat tijd nodig. De scenaristen zijn eind vorig jaar beginnen schrijven aan de nieuwe scripts en de productie zou deze lente volgen.

Maar het begin van de opnames is ondertussen uitgesteld naar juni. Dat laat acteur David Harbour weten tijdens een conventie in Abu Dhabi. “Ik heb nog een paar maanden om te trainen”, vertelde hij. “We beginnen met filmen in juni en dat zal het laatste seizoen zijn.”

Daarnaast laat hij ook weten dat hij tijdens de opnames van Stranger Things ook Thunderbolts van Marvel zal filmen. Dat zal natuurlijk ook de fysiek van het personage beïnvloeden. “Maar Hopper is back in town, waar hij cheeseburgers kan eten. Hij zal dus opnieuw genoeg eten krijgen”, klinkt het.

Bekijk hier de top 50 van beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...