‘Stranger Things’ krijgt theaterstuk in Londen over verleden van Joyce en Hopper

Het laatste nieuwe seizoen van Stranger Things dateert ondertussen van vorige zomer en op het volgende wordt het nog even wachten. Toch zitten de Duffer Brothers, de makers van de reeks, niet stil. Zij komen binnenkort namelijk met een theaterversie van de serie. Daarin zullen ze focussen op de jongere jaren van Hopper (David Harbour) en Joyce (Winona Ryder).

Dat er aan een nieuw seizoen van Stranger Things heel wat werk is, is geen verrassing meer. Nadat het eerste en tweede seizoen op twee jaar tijd verschenen, was het op het derde twee jaar wachten. Daarna was de wachttijd tussen het derde en vierde seizoen zelfs drie jaar. Ook deze keer zullen fans dus geduld moeten uitoefenen, want de opnames voor het vijfde en laatste seizoen beginnen pas in mei dit jaar.

Maar in de tussentijd kunnen echte fans in Londen terecht. Daar zal binnenkort namelijk een theaterstuk verschijnen waarin het verhaal van Joyce en Hopper meer wordt uitgediept. Een exacte datum is er nog niet, maar tickets gaan binnenkort al in verkoop.

Stranger Things: The First Shadow

“Hawkins, 1959. Before the world turned upside down.” Dat staat er te lezen op de poster van het nieuwe project van de Duffer Brothers. Na de komst van vier seizoenen van de serie, gooit het duo het binnenkort even over een andere boeg. Ze werkten namelijk aan een theaterervaring in Londen. Die zal Stranger Things: The First Shadow heten en te zien zijn in het Phoenix Theater in het centrum van de stad.

Over het verhaal is er nog niet veel duidelijk. Maar wat we wel weten is dat het zich afspeelt in het jaar 1959. Daarin krijgen we natuurlijk geen personages als Will en Mike te zien, maar wel de jongere versies van Hopper (David Harbour) en Joyce (Winona Ryder). In het jaar 1959 waren zij ongeveer 18 en woonden ze ook in het dorpje Hawkins.

Vecna

Op de website staat in de beschrijving alvast te lezen dat ook personages Bob Newby en Henry Creel/Vecna deel zullen uitmaken van de show. “De auto van een jonge Jim Hopper wil niet starten, Bob Newby’s zus neemt zijn radioshow niet serieus en Joyce Maldonado wil gewoon afstuderen en uit het dorpje vertrekken. Wanneer nieuwe student Henry Creel aankomt, merken zij al snel dat de donkere schaduwen niet ver weg zijn.”

Daar kunnen we uit opmaken dat het verhaal van Vecna ook een belangrijke rol zal spelen in het verhaal. Daarnaast krijgen we natuurlijk dus ook een blik op het verleden van twee van de meest geliefde personages uit de reeks. Het is nog niet bekend wie de rollen van Joyce, Hopper, Bob en Henry zullen spelen.

Tickets voor de show zijn binnenkort verkrijgbaar via deze site.

Meer
Lees meer...