Duffer Brothers doen boekje open over grote finale ‘Stranger Things’

Nu het vierde seizoen van Stranger Things al enkele maanden online staat, beginnen de fans al uit te kijken naar een volgend seizoen. Hoe dat er zal uitzien, zal nog geheim blijven tot de release. Maar toch lichtten makers Ross en Matt Duffer al een tipje van de sluier op over de grote finale van de serie.

Na een wachttijd van drie jaar kregen de fans afgelopen zomer eindelijk het vierde seizoen van Stranger Things te zien. De makers zijn ondertussen al druk bezig aan het vijfde en laatste seizoen van de reeks, maar daarop is het sowieso nog een tijdje wachten. Volgens verschillende bronnen zou die releasedatum ten vroegste in 2024 vallen. Toch deden de Duffer Brothers al hun boekje open over hun ideeën voor de grote finale.

Stranger Things 5

Stranger Things is een vaste waarde in de catalogus van Netflix. Dit jaar verscheen het vierde seizoen en stond het meteen terug aan de top. Om die reden besliste Netflix al dat er nog een vijfde en laatste seizoen zou komen. Dat seizoen wordt op dit moment geschreven en zou begin volgend jaar in productie gaan.

Wanneer de laatste afleveringen uiteindelijk op Netflix zullen verschijnen, is niet bekend. Al spreken verschillende bronnen nu al over een release in 2024. Het zal dus zonder twijfel nog een tijdje duren voordat we weten hoe het zal aflopen met Eleven (Millie Bobby Brown) en de rest.

Gebaseerd op eerder seizoen

Hoewel de schrijvers op dit moment nog druk bezig zijn aan de scenario’s van het laatste seizoen, laten de Duffer Brothers nu wel weten dat ze ideeën uit een vorig seizoen zullen recycleren. “Na het eerste seizoen hadden we ontzettend veel ideeën voor het tweede”, vertellen ze aan Netflix Tudum. “Uiteindelijk hadden we er echt veel te veel, waarna die in de kast zijn beland.”

Maar nu zouden die concepten uit het tweede seizoen toch terug op tafel liggen. “Veel van die grote dingen waarvan we dachten dat het dan al zou komen, zijn verschoven naar de scenario’s van seizoen 5”, gaven de broers toe. In het tweede seizoen lag de focus op het personage Will (Noah Schnapp), dus de kans dat ook het laatste seizoen daar naar zal terugkeren, is groot.

Meer
Lees meer...