‘Stranger Things’ seizoen 5 zal (waarschijnlijk) geen nieuwe personages bevatten

Vorige maand kwam het tweede deel van Stranger Things 4 uit op Netflix. Hoewel het eerste deel op gigantisch veel fijne reacties kon rekenen, mist het tweede deel volgens veel fans enkele belangrijke zaken. Toch wordt er door de cliffhanger al reikhalzend uitgekeken naar het volgende en laatste seizoen. En over dat seizoen hebben de makers nu extra nieuws.

Stranger Things is een vaste waarde in de catalogus van Netflix. Dit jaar verscheen het vierde seizoen, dat alweer enkele records verbrak. Om die reden besliste Netflix al dat er nog een vijfde en laatste seizoen zou komen. Dat seizoen wordt op dit moment geschreven en zou begin volgend jaar in productie gaan. De makers Ross en Matt Duffer laten alvast weten dat ze in het laatste seizoen terug willen gaan naar hun roots.

Geen nieuwe personages

In het allereerste seizoen focuste Stranger Things vooral op de hoofdcast. In het tweede, derde en vierde seizoen kwamen daar alsmaar meer personages bij, waardoor er soms te weinig tijd was voor anderen. Ook al werden een aantal nieuwe personages, zoals Eddie (Joseph Quinn), echte fan favorites, toch willen de Duffer Brothers daar nu van terugkomen. Dat beloven ze in een interview met IndieWire.

“We vonden het altijd leuk om chaos te creëren door nieuwe personages toe te voegen”, vertelt Matt Duffer. “Maar we gaan ons best doen om dat in seizoen 5 niet te doen. We willen focussen op onze originele personages.” In hetzelfde interview laten ze ook alvast weten dat de grootste reveal uit de geschiedenis van de serie nog moet komen.

Seizoen 5

Wat die reveal precies zal zijn, dat valt nog af te wachten. Het vijfde seizoen wordt op dit moment geschreven en de opnames zouden begin 2023 van start gaan. Hoe lang het daarna nog duurt voordat de afleveringen op Netflix komen, hangt af van de hoeveelheid CGI en special effects dat moet worden toegepast. Een release zou, volgens ons, ten vroegste voor begin 2024 zijn.

Meer
Lees meer...