‘Stranger Things’-acteur Finn Wolfhard over stress als jonge acteur: “Ik heb vaak paniekaanvallen”

Het laatste nieuwe seizoen van Stranger Things dateert ondertussen van vorige zomer. Omdat de personages in dat seizoen al enorm gegroeid zijn, zouden we bijna vergeten hoe jong de acteurs waren bij de start van de reeks. Dat zo’n immense populariteit een invloed kan hebben op die jonge acteurs, is geen verrassing meer. Ook acteur Finn Wolfhard, die Mike speelt, praat erover in een recent interview.

Al sinds 2016 is acteur Finn Wolfhard te zien in de populaire reeks Stranger Things. Tijdens de opnames van het eerste seizoen was Wolfhard, net zoals veel van zijn castgenoten, nog maar 12 jaar oud. Maar het echte ‘gevaar’ begon pas toen de reeks ook gereleased werd.

Stranger Things werd namelijk meteen een groot succes en de cast werd ineens een groep wereldsterren. Dat kan zwaar wegen op de mentale gezondheid van jonge acteurs. “Ik heb het er nooit echt over gehad, omdat er geen tijd voor was”, vertelt de ondertussen 20-jarige acteur aan GQ.

Stranger Things

Stranger Things is een vaste waarde in de catalogus van Netflix. Al sinds 2016 is het een echt goudhaantje en brak het al verschillende keren records. De reeks begon met jonge acteurs, die ondertussen ook al de stap naar het volwassen leven hebben gezet. Dat betekent dat een groot deel van de cast elkaar al meer dan één derde van hun leven kent.

Bij de release van het allereerste seizoen waren de vijf belangrijkste acteurs allemaal heel erg jong. De populariteit kwam er voor hen dus al snel en nam de jaren nadien enkel nog maar toe. Ondertussen zijn namen als Millie Bobby Brown (18), Sadie Sink (20), Gaten Matarazzo (20) en Finn Wolfhard (20) al vaste waarden geworden. Maar daar horen soms ook minder leuke herinneringen bij.

Paniekaanvallen

Door zijn rol in Stranger Things heeft Finn Wolfhard ook al heel wat andere kansen gekregen in de filmwereld. Zo was hij al te zien in It, It: Chapter Two en Ghostbusters: Afterlife. Daar kwam dit jaar met When You Finish Saving The World nog een project bij.

Hoewel de jonge acteur het dus allemaal voor elkaar lijkt te hebben, vertelde hij in een recent interview met GQ dus hoe hard het succes op hem en zijn mentale gezondheid begon te wegen. “Ik heb er nooit over gepraat, maar ik begon zeer frequent paniekaanvallen te krijgen rond mijn 15de”, vertelt hij. “Maar ik had het gevoel dat er nooit echt veel tijd was om daar bij stil te staan, alles ging toen zo snel voor mij.”

Die aanvallen bleven ook de jaren nadien af en toe voorkomen. “Ook bij Stranger Things zijn die al gebeurd. Maar daar wordt ondertussen al goed mee omgegaan. De Duffer Brothers (de makers van de reeks, red.) leggen dan meteen de opnames stil en ik krijg dan vooral veel knuffels van mijn collega’s.”

Meer
Lees meer...