‘Ghostbusters’ krijgt animatieserie op Netflix

Het is weer Netflix Geeked Week. En daarin worden heel wat nieuwtjes en beelden de wereld ingestuurd. Een van die nieuwtjes is een aankomende animatiereeks rond Ghostbusters. Die reeks zal worden gemaakt door regisseur Jason Reitman, die eerder ook al Ghostbuster: Afterlife regisseerde. Wanneer de reeks precies uitkomt, is niet bekend.

Netflix gaat investeren in een animatiereeks van Ghostbusters. De franchise begon in de jaren ’80 met de originele film, maar de laatste jaren volgden nog heel wat projecten. Een van die projecten was de film Ghostbusters: Afterlife, die in 2021 uitkwam. De regisseur van dat project, Jason Reitman, zal nu ook aan de animatiereeks rond de franchise werken.

Ghostbusters

Het concept Ghostbusters gaat al terug tot de jaren ’80. In 1984 kwam regisseur Ivan Reitman met een film over drie professors die onderzoek deden naar geesten. Uiteindelijk beslissen ze om de bestaande geesten en spoken te gaan verjagen met een van hun uitvindingen. De film werd een gigantisch succes en behaalde zelfs binnen de Verenigde Staten een omzet van 229 miljoen dollar (ongeveer 202,5 miljoen euro), wat veel was voor die tijd.

Later werd de franchise nog uitgebreid met o.a. Ghostbusters uit 2016. Daarin bleef het verhaal ongeveer hetzelfde, maar werden de mannelijke professoren vervangen door vrouwen. Die film behaalde nooit een hoge score. In 2021 volgde Ghostbusters: Afterlife. Dat was een film die werd geregisseerd door Jason Reitman, de zoon van Ivan Reitman. Die film bleek een schot in de roos, want een sequel zou onderweg zijn.

Animatieserie

Maar dat lijkt nog niet genoeg voor regisseur Jason Reitman. Want nu gaat hij ook met Netflix in zee om een animatiereeks rond de franchise te maken. Die serie zal hij samen met Gil Kenan maken, producen en regisseren. Dat werd bekendgemaakt tijdens de Geeked Week van het streamingplatform. Over de inhoud van de reeks is nog geen info en ook een releasedatum is er nog niet.

Meer
Lees meer...