Sony Pictures bevestigt officieel komst ‘Venom 3’ en ‘Ghostbusters: Afterlife’ sequel

Sony Pictures heeft deze week onthult dat er nog een derde film komt in de Venom-franchise met Tom Hardy. Daarnaast zou ook de reboot Ghostbusters: Afterlife een vervolg krijgen. Dat nieuws deelde de filmstudio gisteravond mee op CinemaCon, de jaarlijkse vakbeurs voor bioscoopeigenaars, schrijft Variety.

De grote filmstudio Sony Pictures Entertainment, o.a. verantwoordelijk voor talloze succesfilms, heeft recent groen licht gegeven voor de maak van enkele vervolgfilms. Zo zou de Tom Hardy geleide Venom-franchise nog zeker een derde deel krijgen. De studio kondigde ook plannen aan voor nog een Ghostbusters-film. Die zal dienen als een sequel op de reboot Ghostbusters: Afterlife van vorig jaar. Sony onthulde zijn plannen voor beide vervolgen tijdens een panel op CinemaCon gisterenavond.

De aankondiging kwam in de vorm van een mash-up presentatie geïntroduceerd door studiochef Tom Rothman. Die bevatte o.a. beelden van Whitney Houstons biopic I Wanna Dance With Somebody, Kraven the Hunter en The Equalizer 3. Daarin kregen we ook nooit eerder vertoonde clips van Tom Hanks’ A Man Called Otto te zien.

Venom

Het komt misschien niet als een al te grote verrassing dat het personage Venom, gespeeld door Tom Hardy, er nog een film bijkrijgt. De eerste film Venom uit 2018 haalde zo’n 856 miljoen dollar (zo’n 802 miljoen euro) binnen aan de wereldwijde box office. Het vervolg, Venom: Let There Be Carnage uit 2021, bracht ongeveer 502 miljoen dollar (zo’n 471 miljoen euro) op wereldwijd. Dat mensen meer willen zien van het personage is dus overduidelijk. Daarbij zullen alle fans blij zijn om te horen dat Tom Hardy nog eens zal terugkeren voor een derde film.

In Venom speelt Hardy de rol van journalist Eddie Brock, maar ook die van parasiet Venom. Eddie probeert Carlton Drake, de beruchte oprichter van de Life Foundation, te verslaan. Tijdens een onderzoek naar een van Carltons experimenten loopt het mis en krijgt Eddie bovenmenselijke krachten. Venom is een personage uit de Marvel Comics, maar verschijnt op het grote scherm in Sony’s universum van Marvel personages. In datzelfde universum maakten we recent kennis met Morbius, gespeeld door Jared Leto. Er komen ook nog een films over de slechterik Kraven the Hunter en Madame Web aan. In die laatste zal Dakota Johnson de hoofdrol spelen.

Hardy verscheen voor het laatst als Venom in de aftitelingsscène van Spider-Man: No Way Home. De film werd een ware box office-hit die wereldwijd maar liefst 1,89 miljard dollar (1,7 miljard euro) heeft opgebracht.

Ghostbusters

Jason Reitman regisseerde Ghostbusters: Afterlife uit 2021, waarmee hij het stokje overnam van zijn onlangs overleden vader, Ivan Reitman. Die regisseerde de originele film Ghostbusters uit 1984. Daarin speelden acteurs Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson en Harold Ramis de hoofdrollen van sponkenvangende parapsychologen. De film was zowel bij het publiek als bij de critici een groot succes. Dat leidde uiteindelijk tot meerdere vervolgfilms, animatieseries, videogames en helaas een iets minder succesvolle reboot uit 2016.

De reboot van vorig jaar blijkt wel een schot in de roos te zijn, want er komt dus een sequel aan. Die speelt zich decennia na de originele film af en draait om een familie die naar een klein stadje verhuist. Daar ontdekken ze dat ze eigenlijk familiebanden hebben met de legendarische spokenvangers. Acteurs Murray, Aykroyd, Hudson, Sigourney Weaver en Annie Potts keerden daarvoor terug in hun rollen uit de eerste films. Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace en Paul Rudd maken hun eerste intrede in de franchise.

Sony deelde verder geen andere details over beide films.

Meer
Lees meer...