Dakota Johnson is mogelijk eerste vrouwelijke superheld van Sony Pictures dankzij rol in spin-off ‘Spider-Man’

Fifty Shades of Grey-actrice Dakota Johnson zou naar verluidt bijna getekend hebben voor de rol van Madame Web, een personage uit de Spider-Man-strips van Marvel Comics, in de volgende superheldenfilm van Sony Pictures. Het zou de studio’s eerste moderne stripboekverfilming zijn met een vrouw in de hoofdrol.

Na het enorme succes van Spider-Man: No Way Home, is Sony op zoek naar een uitbreiding van het universum rond Marvelpersonages. Bronnen vertelden Deadline dat Dakota Johnson in gesprek is om de hoofdrol te spelen in de studio’s Madame Web-film. Insiders dicht bij het project benadrukken dat Johnson’s deal nog niet gesloten is, maar bevestigen dat ze in gesprek is om de rol veilig te stellen.

Madame Web

In de stripverhalen speelt Madame Web een sleutelrol in het onderling verbonden multiversum, een enigszins verwarrend concept dat Sony, Disney en Warner Bros. elk afzonderlijk zijn beginnen te teasen op het scherm. Die theorie houdt in dat er meerdere versies van hetzelfde personage kunnen bestaan en dat die elkaar kunnen kruisen. Dat was al het geval in de Sonyprojecten Spider-Man: Into the Spider-Verse en Spider-Man: No Way Home.

Madame Web verschijnt vaak als een nevenpersonage in de Spider-Man-comics, waar ze wordt afgebeeld als een blinde, verlamde oudere vrouw die myasthenia gravis heeft. Dat is een chronische auto-immuunziekte waardoor ze verbonden is met een levensinstandhoudingssysteem dat lijkt op een spinnenweb. Vanwege haar leeftijd en medische toestand heeft Madame Web echter nooit actief tegen schurken gevochten. Om die reden, hebben bronnen benadrukt dat het mogelijk is dat het project in iets anders zou kunnen veranderen. Insiders zeggen dat ze dankzij haar helderziende krachten ook wel eens de Doctor Strange van Sony wordt genoemd.

Madame Web is één van de vele spin-offs van Spider-Man die in ontwikkeling zijn nu Sony zijn eigen aparte en groeiende filmfranchise heeft ontwikkeld, één die verankerd is door slechteriken als Venom, Morbius en Kraven. Maar het is niet (althans, op dit moment) gerelateerd aan Disney’s Marvel Cinematic Universe, waarin Tom Holland de rol van Spider-Man speelt.

Hoe dan ook, het verkrijgen van een vrouwelijk hoofdpersonage in Sony’s universum van Marvelpersonages is altijd een topprioriteit geweest voor de filmstudio, gezien de lange lijst van sterke vrouwelijke personages die in de loop der jaren in de strips zijn verschenen.

De crew

Sony is erg goed bezig de laatste tijd, zeker als we kijken naar de film Venom: Let There Be Carnage, die wereldwijd meer dan 500 miljoen dollar (zo’n 437 miljoen euro) heeft opgebracht, terwijl Spider-Man: No Way Home de grootste film van 2021 is geworden met zo’n 1,7 miljard dollar (ongeveer 1,5 miljard euro) in de box office.

Ook Johnson heeft een goed jaar achter de rug, te beginnen met haar veelgeprezen rol in Netflix’ The Lost Daughter. Haar Sundance-film Cha Cha Real Smooth werd voor 15 miljoen dollar (zo’n 13 miljoen euro) verkocht aan Apple na de première op het festival. En momenteel is te zien in Persuasion.

S.J. Clarkson is aan boord om de film te regisseren. Clarkson regisseert en produceert momenteel de verfilming van de bestseller Anatomy of a Scandal. Ze regisseerde daarnaast ook een aflevering van Jesse Armstrongs Emmywinnende serie Succession en regisseerde en produceerde de miniserie Collateral, met Carey Mulligan (The Great Gatsby) in de hoofdrol. Ze was ook hoofdregisseur en uitvoerend producent van Marvelseries The Defenders en Jessica Jones. Matt Sazama en Burk Sharpless, het duo achter Jared Leto’s aankomende vampierfilm Morbius, zullen het scenario schrijven.

Meer
Lees meer...