Netflix onthult releasedatum nieuwe thrillerserie ‘Anatomy of a Scandal’ met Sienna Miller

De nieuwe serie, Anatomy of a Scandal, gecategoriseerd als een psychologische thriller en een rechtbankdrama, is gebaseerd op de bestseller van Sarah Vaughan. Het vertelt het verhaal van een schandaal in Westminster, met de rechtszaak van een machtige en succesvolle politicus die wordt beschuldigd van verkrachting, en de gevolgen hiervan voor de vrouwen die in het middelpunt van de belangstelling staan.

De psychologische thrillerreeks Anatomy of a Scandal speelt zich af in Londen en is de langverwachte televisiebewerking van de gelijknamige internationale bestseller van Sarah Vaughan.

Anatomy of a Scandal

De aangrijpende, zesdelige dramareeks legt de persoonlijke en politieke schandalen van de Britse elite bloot. Hierbij wordt al snel duidelijk dat gerechtigheid en privilege dicht bij elkaar liggen. Het verhaal centreert zich rond James (Rupert Friend) en Sophie Whitehouse (Sienna Miller), die een gelukzalig en bevoorrecht leven leiden.

Als minister in het parlement en met een liefhebbende familie thuis lijkt alles James voor de wind te gaan, maar dan komt er plotseling een groot schandaal aan het licht. Advocaat Kate Woodcroft (Michelle Dockery) heeft ondertussen haar eigen zorgen, zeker wanneer haar vervolging zowel Westminster, het Whitehouse huwelijk en als haar eigen imago dreigt te schaden.

De familie Whitehouse – bron: Netflix

Acteurs en regisseurs

In de hoofdrollen schitteren Sienna Miller (American Sniper, The Loudest Voice) in de rol van Sophie, Michelle Dockery (The Gentleman, Downton Abbey) als Kate, Rupert Friend (Homeland, Death of Stalin) speelt James en Naomi Scott (Aladdin, Charlie’s Angels) is Olivia. Daarnaast bestaat de cast nog uit Josette Simon (The Witches), Geoffrey Streatfeild (The Other Boleyn Girl) en Joshua McGuire (Lovesick).

Alle afleveringen zijn geregisseerd door S.J. Clarkson (Jessica JonesThe Defenders). Uitvoerende producers van de serie zijn Liza Chasin (The Loudest Voice, Baby Driver) van 3Dot Productions, Bruna Papandrea (Gone Girl, Big Little Lies) en Allie Goss samen met auteur Sarah Vaughan en Margaret Chernin.

Woordje uitleg

Makers David E. Kelley en Melissa James Gibson omschrijven de nieuwe thrillerreeks op Netflix zo: “Seks. Macht. Privileges. Gebaseerd op Sarah’s verslavende boek, snijdt de show de thema’s aanspraak, waarheid en de grenzen van toestemming aan. Het was een plezier om hiervoor met Netflix samen te werken en S.J. (regisseur) het zo rijk en genuanceerd tot leven te zien brengen.”

“Als fan van het boek kon ik niet wachten om Sophie te spelen, ze is zo’n interessant personage”, zegt hoofdrolspeelster Sienna Miller over haar rol in de aankomende serie. “Als we haar voor het eerst ontmoeten, lijkt alles perfect, maar als we dieper graven, wordt het duidelijk dat haar bevoorrechte leven haar geborgen heeft gehouden voor de waarheid. Sophie moet dus de gevolgen van de beslissingen uit het verleden onder ogen zien en weet niet wie ze kan vertrouwen.”

Sienna Miller in Anatomy of a Scandal – bron: Netflix

Anatomy of a Scandal verschijnt vanaf 15 april 2022 op Netflix. In de tussentijd iets anders kijken? Klik dan hier.

Meer
Lees meer...