Netflix waagt zich aan remake andere populaire franchise: ‘Power Rangers’

Netflix bleef tot nu toe van de zijlijn toekijken hoe het Marvel Cinematic Universe uitgroeide tot een razend groot succes. Maar terwijl de MCU verder blijft uitbreiden, wil de streamingdienst nu meer doen dan enkel kijken. Netflix zal dus beginnen met zijn eigen cinematografisch universum en wil dat doen met een van de succesvolste jeugdfranchises uit de jaren ’90: de Power Rangers. Dat is erg goed nieuws voor alle fans van de motorhelm dragende superhelden in gekleurde pakjes!

Hoewel de laatste Power Rangers-film uit 2017 met o.a. Dacre Montgomery (Stranger Things), Naomi Scott (Aladdin), Elizabeth Banks (The Hunger Games) en zangeres Becky G volgens ons niet zo slecht was, viel hij noch bij het publiek noch bij de filmcritici in de smaak. De film haalde wereldwijd slechts een box office van 140 miljoen dollar (zo’n 125 miljoen euro), terwijl de Avenger-films bijvoorbeeld miljarden binnenhaalden. Power Rangers scoorde op IMDb slechts een 5,9 op 10, daarom kreeg het logischerwijs ook geen sequel.

Het Power Rangers-project

Een zeer gewaagd project van Netflix om aan de Power Rangers te beginnen dus, want de rechten werden na de teleurstellende bioscooprelease verkocht aan speelgoedfabrikant Hasbro. Toch wil de streamingdienst de saga nieuw leven inblazen om er net zoals Marvel zijn eigen universum mee uit te bouwen. Daarom werkt het al aan een reboot over de door iedereen gekende Power Rangers. Dat bevestigde Michael Lombardo, van het entertainmentbedrijf eOne dat eigendom is van Hasbro, aan Deadline.

De creatie van een nieuw Power Rangers-filmuniversum, dat zowel films als tv-series zou omvatten, zal gebeuren onder leiding van regisseur en schrijver Jonathan Entwistle. Hij werkte eerder al aan de Netflixseries I Am Not Okay With This en The End of the F***ing World.

“Sinds we met Jonathan besloten hebben om ons aan de Power Rangers te zetten, hebben we al een hele aanpak bedacht. Het is niet zomaar een serie, het zijn al series geworden gevolgd door films, en begon eigenlijk als een kinderprogramma”, onthult Lombardo. “We hebben een geweldige schrijfpartner voor Jonathan gevonden en we geloven echt in dit project. Netflix is enthousiast, wij zijn enthousiast en we hopen snel meer van hen te horen.”

Regisseur check, maar hoe moet het verder?

Deze woorden doen ons twijfelen of de grootse plannen al officieel bevestigd zijn, maar volgens Deadline zou Netflix wel met een enorme nieuwe Power Rangers-franchise komen. Het eerste deel ervan zou dus geregisseerd worden door Entwistle, dat hij zal schrijven met Patrick Burleigh (The Eternals). Het zou het verhaal vertellen van de Power Rangers die teruggaan in de tijd en zich proberen aan te passen aan het voor hun nieuwe tijdperk.

Alle andere informatie over de mogelijke toekomstige films en series in dit nieuwe universum wordt voorlopig nog geheim gehouden. Maar dit zou ook niet het enige project zijn in samenwerking met Hasbro, want zo zouden er ook series komen rond de populaire gezelschapsspelen Monopoly, Cluedo en Dungeons & Dragons.

De regisseur van de aankomende Power Rangers-reboot, Jonathan Entwistle, reageerde wel al op Twitter over het nieuws.

Meer
Lees meer...