Keanu Reeves over mogelijke toekomstige rol in Marvelfilm: “Het zou een eer zijn”

De geruchten dat Keanu Reeves ooit zal opduiken in een Marvelfilm bestaan al langer. De 57-jarige Canadees zou zijn naam zo toevoegen aan de al enorm indrukwekkende lijst met acteurs en actrices die te zien waren in de het Marvel Cinematic Universe (MCU). Reeves sprak recent nog zijn bewondering uit voor de franchise, maar wou niets kwijt over zijn toekomstplannen.

Keanu Reeves ging begin deze week voor de camera van Esquire zitten voor een gesprek van meer dan tien minuten waarin hij allerhande geruchten over zichzelf en zijn films ontkent, verduidelijkt of toegeeft. Zo ging het onder andere meermaals over The Matrix Resurrections en zijn rol daarin. Ook andere bekende films waarin hij te zien was zoals John Wick passeerden de revue.

De meest opvallende vraag ging echter over Marvel (vanaf 1:28 in de video hieronder), een franchise waaraan Keanu Reeves al vaker gelinkt is, maar waarvan hij de boot voorlopig altijd afhield. Toch had de acteur alleen maar lovende woorden over het Marvel Cinematic Universe (MCU).

“Fantastische regisseurs en visionairs”

“Is MCU zelfs niet groter dan de een Universe, het is meer een Multiverse”, toont hij zich meteen een kenner. “Het zou een eer zijn, ze werken met enkele fantastische regisseurs en visionairs. Ze hebben iets gemaakt dat nog nooit iemand eerder had gedaan, zeker niet op zo’n grote schaal en met zoveel ambitie. Het zou cool zijn om daar deel van uit te maken.”

Bekijk hier het interview met Keanu Reeves:

Meer
Lees meer...