‘The Matrix Resurrections’ lost eerste trailer met heel wat verwijzingen naar de vorige films

Warner Bros. heeft zojuist een eerste volledige trailer gelost van The Matrix Resurrections, de vierde film uit de succesvolle filmreeks van bijna twintig jaar geleden. In die trailer zien we een verwarde Keanu Reeves (Neo) en vooral heel veel verwijzingen naar de eerdere films.

Toen de geruchten over een nieuwe Matrix-film enkel jaren geleden begonnen, vroegen veel fans zich hoe dat mogelijk was. Aan het einde van de derde film – The Matrix Revolutions – stierven Neo en Trinity namelijk. Het wordt dus interessant om te zien hoe dat opgelost wordt.

Blauwe pillen

Uit de trailer van The Matrix Ressurections kunnen we alvast afleiden dat de makers teruggaan naar het origineel. We zien namelijk hoe Neo/Thomas Anderson niet meer weet wat er gebeurd is. Zo herkent hij Carrie-Ann Moss (Trinity) niet en zien we hem blauwe pillen nemen. Daardoor blijft hij dus in de Matrix.

Halverwege de trailer zien we echter hoe Neo zijn blauwe pillen weggooit en dus waarschijnlijk opnieuw zal ontsnappen aan de Matrix. Dat gebeurt op manieren die we herkennen uit de eerste The Matrix-film uit 1999. Zo is er de zwarte kat, de tatoeage van het witte konijn, het gevecht met een jonge Morpheus (Yahya Abdul-Mateen) in de dojo, het ontwijken van kogels en nog veel meer.

Kerstmis

Daarnaast is er uiteraard ook plaats voor heel wat actiescènes. Mede door de revolutionaire actiebeelden en filmtechnieken wordt de originele The Matrix nog steeds door velen als een klassieker gezien. Om te weten of dat nu ook weer het geval is en hoe dat alles in het verhaal past, zullen we moeten wachten tot Kerstmis want dan komt de film namelijk uit in de cinema.

Bekijk hier de trailer van The Matrix Resurrections

Meer
Lees meer...