Vierde ‘Matrix’-film krijgt officiële titel en eerste beelden

Op het evenement CinemaCon in Las Vegas heeft Warner Bros. een eerste glimp getoond van de vierde Matrix-film. Meteen bevestigde de filmstudio ook de al eerder gelekte naam: The Matrix: Resurrections.

The Matrix zorgde in 1999 voor een revolutie. De film bracht niet alleen 460 miljoen dollar op, maar won ook vier Oscars. Daarnaast kreeg het regisseursduo The Wachowskis veel lof voor hun spectaculaire actiescènes en revolutionaire special effects die als inspiratie zouden dienen voor heel wat andere films. In 2003 volgden met The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions nog twee films.

Sindsdien speculeren fans regelmatig over een eventuele vierde film, al bleef dat lang bij geruchten. Maar afgelopen zomer kwamen er dan eindelijk de bevestiging dat Lana Wachowski werkt aan The Matrix 4 én dat hoofdrolspelers Keanu Reeves (Neo) en Carrie-Ann Moss (Trinity) opnieuw meedoen.

The Matrix: Ressurections

De opnames voor die vierde Matrix-film gingen vorig jaar door en zijn ondanks enkele onderbrekingen door de coronacrisis al enige tijd afgerond. Sindsdien is het wachten op meer nieuws over de film die eind dit jaar uitkomt.

Dinsdagavond heeft Warner Bros. dan eindelijk een eerste trailer van The Matrix: Ressurections getoond op CinemaCon. Die beelden zijn voorlopig nog niet online te vinden, maar een beschrijving ervan is wel gedeeld.

Rode en blauwe pil

In het begin van de film krijgen we een gesprek te zien tussen Neo/Thomas Anderson en zijn therapeut, gespeeld door Neil Patrick Harris. Daar bespreken ze zijn dromen, die eigenlijk herinneringen zijn aan de gebeurtenissen van de vorige drie films. Al snel blijkt echter dat Neo zich Zion, The Matrix en andere mensen niet meer herinnert.

De volgende scène toont dan ook een ontmoeting tussen Neo en Trinity die denken elkaar voor het eerst te zien, maar wel een gevoel van herkenbaarheid hebben. De trailer eindigt met een mysterieuze man, gespeeld door Yahya Abdul-Mateen II, een nieuwkomer in de filmreeks. Die man blijkt de vervanger te zijn van Morpheus – die niet terugkeert -, want hij biedt Neo de keuze tussen een rode en een blauwe pil.

Meer
Lees meer...