Amerikaanse hitserie ‘Suits’ krijgt binnenkort Arabische versie

De populaire Amerikaanse televisieserie Suits, over de levens van enkele advocaten, krijgt na de remakes in Korea en Japan nu ook een Arabische versie. Deze tv-reeks lanceerde de acteercarrière van Meghan Markle, die we nu vooral kennen als de Hertogin van Sussex, in de rol van Rachel Zane.

De bekende Amerikaanse dramareeks Suits – ja, die show met Megan Markle – zal binnenkort naast een Koreaanse en Japanse versie, nu ook een Arabische remake krijgen.

De originele Suits

Suits is een Amerikaanse televisieserie, die liep van 2011 tot en met 2019, en kende negen seizoenen. De show liep ten einde na zo’n 134 afleveringen, twee remakes (in Korea en Japan), tal van uitzendingen op allerlei internationale zenders en een koninklijk huwelijk dat de serie-ster Meghan Markle in een wereldwijd fenomeen veranderde.

De originele reeks vertelt het verhaal van een topadvocatenkantoor in Manhattan, New York City, geleid door de legendarische Harvey Specter, gespeeld door Gabriel Macht. Hij neemt de jonge assistent-advocaat Mike Ross (Patrick J. Adams) aan, die een groot geheim met zich meedraagt. Samen gebruiken ze alle fijne kneepjes van het vak om rechtszaken te winnen. Louis Litt (Rick Hoffman), Rachel Zane (Meghan Markle), Donna Paulsen (Sarah Rafferty) en Jessica Pearson (Gina Torres) doen veel van hetzelfde, maar brengen toch iets meer leven in de brouwerij. Dat leidt tot een boeiende en leerrijke dramaserie (vooral voor rechtenstudenten dan) met een groot juridisch kantje.

Suits werd gecreëerd door Aaron Korsh en geproduceerd door UCP, dat deel uitmaakt van Universal Studio Group, en Hypnotic Films & Television, voor het USA Network.

Arabische versie

Deze Amerikaanse hitserie krijgt binnenkort nu al zijn derde remake en dit keer zal dat een Arabische versie zijn. Die zal te zien zijn via West-Aziatische satelliet betaaltelevisie, de streamingdienst Orbit Showtime Network (OSN) en de Egyptische omroep UMS. Dat schrijft Variety.

NBCUniversal Formats, een divisie van Universal Studio Group, heeft hiervoor dus de handen ineengeslagen met het in Caïro gevestigde mediaproductiebedrijf TVision en OSN, evenals de Egyptische UMS, om de Arabische herbewerking van de show te produceren. De opnames voor de eerste twee seizoenen, die 30 afleveringen zullen omvatten, zijn deze maand begonnen. De Arabischtalige Suits is gepland om in première te gaan op 2 april, de start van de Ramadan, in heel West-Azië oftewel het Midden-Oosten.

Suits is een van de populairste tv-programma’s ter wereld en we zijn blij dat we het kunnen aanpassen voor het publiek in het Midden-Oosten en opnieuw kunnen samenwerken met onze vrienden van TVision”, zegt Enrique Guilleìn, executive VP van commerciële strategie en internationale ontwikkeling bij Universal Studio Group.

Cast en crew

De Arabische versie van Suits heeft een lokale A-list cast kunnen strikken, waaronder Asser Yassin (Messages From the Sea) als Harvey, Ahmed Dawood (Sons of Rizk) als Mike, Saba Mubarak (Amira) als Jessica, Reem Mostafa als Donna, Tara Emad als Rachel en Mohamed Shahin als Louis.

Deze remake is geschreven door de Egyptische scenarioschrijver Mohamed Hefzy, een van de meest toonaangevende filmproducenten in het Midden-Oosten en Afrika, en Yasser Abdel Mageed. De show wordt geregisseerd door Myriam Ahmadi, en geproduceerd door TVision Media oprichter en CEO: Tarek El Ganainy.

Regionaal

“Het herbestemmen van dit soort shows naar regionale formats is van vitaal belang in het kader van de voortdurende ontwikkeling van Egypte als een volwassen en boeiende mediamarkt”, liet El Ganainy weten in een verklaring. “Hoewel het sterk geïnspireerd blijft op het Amerikaanse drama, is onze versie uniek en authentiek voor Egypte, met een gevierde cast van regionale sterren”, voegde hij eraan toe.

Nick Forward, managing director streaming en chief content officer bij OSN, voegde hieraan toe: “We zijn verheugd om samen te werken met TVision, in het bijzonder met regionale verhalenvertellers zoals Tarek, en te investeren in lokale adaptaties om deze nieuwe versie van Suits exclusief naar onze abonnees in het Midden-Oosten te brengen.”

Said Hassan Abdalla, voorzitter en CEO van United Media Services, zei: “Als mediamarkt blijft Egypte rijpen en heeft het een steeds grotere behoefte om internationale programma’s om te zetten in regionale formats.”

Meer
Lees meer...