Netflix pakt dit jaar uit met deze 17 Zuid-Koreaanse series

Ook na het succes van Squid Game, Hellbound, The Silent Sea en Single’s Inferno blijft Netflix investeren in content van Zuid-Koreaanse bodem. Dit jaar zullen er zo maar liefst 17 nieuwe Zuid-Koreaanse series verschijnen op de streamingdienst. Dit is wat we mogen verwachten.

Ongeveer een jaar geleden liet Netflix weten dat het 750 miljoen dollar (zo’n 660 miljoen euro) zou investeren in content van Zuid-Koreaanse bodem. Het was een gewaagde gok, maar een die al meteen z’n vruchten afwierp. Squid Game, dat in september verscheen, groeide uit tot de populairste reeks aller tijden op het platform. Nadien wisten ook HellboundMy Name en The Silent Sea heel wat kijkers te verzamelen. En dit jaar zal Netflix in totaal 17 Zuid-Koreaanse series op ons afvuren.

Bekijk hier het overzicht met alle Zuid-Koreaanse content die we mogen verwachten: (Meer uitleg over de titels staat onder de video.)

1. All of Us Are Dead

De eerste nieuwe serie verschijnt al op vrijdag 28 januari op Netflix. Het gaat om de zombiereeks All of Us Are Dead. Daarin volgen we een aantal studenten op een school waar een zombievirus uitbreekt. De reeks is gebaseerd op de gelijknamige webtoon van Joo Dong-geun. Uit de trailer viel alvast af te leiden dat het opnieuw gaat om een zombieverhaal zoals dat van het gelauwerde Train To Busan. De verwachtingen zijn dus hoog.

All of Us Are Dead verschijnt op vrijdag 28 januari op Netflix.

2. Twenty Five Twenty One

Twenty Five Twenty One is een typische, romantische K-drama. In de reeks volgen we twee jongeren in 1998. Toen ze elkaar voor de eerste keer ontmoetten waren ze 22 en 18 jaar oud. Maar nu zijn ze dus – zoals de titel al doet vermoeden – 25 en 21 jaar. We zien hoe de twee opgroeien, maar ook naar elkaar toegroeien.

De eerste aflevering van Twenty Five Twenty One verschijnt op zaterdag 12 februari op Netflix. Vanaf dan verschijnt er elke zaterdag en zondag een nieuwe aflevering.

3. Forecasting Love and Weather

Forecasting Love and Weather volgt een groep werknemers van het Koreaanse Meteorologisch Centrum, het lokale KMI. De collega’s delen lief en leed met elkaar en daar horen ook de nodige office romances bij. Trouwe K-drama-kijkers zullen zeker Song Kang herkennen. Hij was eerder al te zien in onder andere Love Alarm, Sweet Home, Nevertheless en Navillera. Daarnaast is ook Park Min-young een gevestigde waarde in het genre. Zij was zo te zien in Sungkyunkwan Scandal, What’s Wrong With Secretary Kim en Her Private Life.

Ook Forecasting Love and Weather verschijnt vanaf zaterdag 12 februari en krijgt wekelijks op zaterdag en zondag een nieuwe aflevering.

4. Thirty Nine

Thirty Nine gaat over Cha Mi-jo (Son Ye-jin), Jeong Chan-young (Jeon Mi-do) en Jang Joo-hee (Kim Ji-hyun), drie hartsvriendinnen van 39 jaar oud. Ze leerden elkaar kennen op de schoolbanken en zijn sindsdien onafscheidelijk. Maar aan de vooravond van hun veertigste verjaardag verandert hun leven drastisch en moeten ze zich klaarmaken om afscheid te nemen.

Wie (het steengoede) Crash Landing on You gezien heeft, zal hoofdrolspeelster Son ye-jin zeker herkennen. Zij was in Crash Landing on You te zien als Yoon Se-ri. Haar rol als Cha Mi-jo in Thirty Nine wordt haar eerste rol sinds Crash Landing on You.

De eerste aflevering van Thirty Nine verschijnt op woensdag 16 februari op Netflix. Vervolgens zal ook hier telkens op zaterdag en zondag een nieuwe aflevering verschijnen.

5. Tomorrow

Tomorrow volgt Choi Jun-woong (Rowoon). Hij is wanhopig op zoek naar een nieuwe job wanneer hij per toeval een groep engelen des doods tegenkomt. Deze engelen zijn op een missie van zelfmoordpreventie. Jun-woong beslist om zich bij hen aan te sluiten en wordt zo het jongste lid in het crisisteam.

K-popfans kunnen hoofdrolspeler Rowoon kennen van de groep SF9. Hij is nog steeds actief al K-popidool, maar combineert dat nu al enkele jaren met acteren.

Tomorrow heeft voorlopig nog geen startdatum, maar zal in het eerste deel van 2022 te zien zijn op Netflix.

6. A Business Proposal

https://youtu.be/e1qHOHlKbdM

Voor Business Proposal duiken we opnieuw het werkleven in. We volgen Shin Ha-ri (Kim Se-jeong), die door haar beste vriendin op blind date wordt gestuurd. Ze moet daar, omdat ze zo goed kan acteren, doen alsof ze haar vriendin is. Maar de blind date in kwestie blijkt Kang Tae-moo (Ahn Hyo-seop) te zijn, de CEO van het bedrijf waar ze werkt. Wordt het ongemakkelijk of krijgen de twee hun happy end?

Business Proposal is gebaseerd op de razend populaire gelijknamige webtoon en krijgt met Ahn Hyo-Seop (Abyss, Dr. Romantic), Kim Se-jeong (The Uncanny Counter), Seol In-ah (Strong Girl Bong-soon, Mr. Queen), Lee Deok-hwa (Blooded Palace: The War of Flowers) en Kim Min-kyu (So I Married the Anti-fan, Snowdrop) ook een indrukwekkende cast. Ook Choi Byung-chan is in de reeks te zien. Je kan hem kennen van de K-popgroep Victon.

A Business Proposal gaat op maandag 21 februari van start op de Zuid-Koreaanse zender SBS TV. De lanceerdatum op Netflix is nog niet bekend.

7. Money Heist: Korea – Joint Economic Area

Een van de reeksen waarnaar het meest wordt uitgekeken, is Money Heist: Korea – Joint Economic Area. Dat is de Zuid-Koreaanse versie van La Casa de Papel. Het verhaal blijft over het algemeen hetzelfde, maar zal een Koreaanse toets krijgen. Daarbij werd vooral gekeken naar de culturele verschillen tussen Spanje en Zuid-Korea.

De cast van Money Heist: Korea – Joint Economic Area is indrukwekkend. Zo zal Park Hae-soo (Sang-woo uit Squid Game) in de huid van Berlin kruipen, maar zal je ook Yoo Ji-tae (El Professor), Kim Yun-jin (Seon Woo-jin), Jun Jong-seo (Tokyo), Lee Won-jong (Moscow), Park Myung-hoon (Cho Young-min), Kim Sung-oh (Captain Cha Moo-hyuk), Kim Ji-hun (Helsinki), Jang Yoon-ju (Nairobi), Lee Joo-bin (Yoon Mi-seon), Lee Hyun-woo (Rio), Kim Ji-hoon (Denver) en Lee Kyu-ho (Oslo) kunnen bewonderen in de reeks.

Er is nog geen startdatum bekend voor Money Heist: Korea – Joint Economic Area, maar Park Hae-soo liet al weten dat de reeks in het voorjaar van 2022 zou verschijnen.

8. The Sound of Magic

The Sound of Magic
Netflix

In The Sound of Magic volgen we Yoon Ah-yi, gespeeld door Choi Sung-eun. Zij droomt ervan om een goochelaar te worden. Ze kan niet wachten om volwassen te zijn om haar droom werkelijkheid te maken. Op een dag ontmoet ze de volwassen goochelaar Lee Eul (Ji Chang-wook), die dan weer de tijd wil stopzetten en voor altijd jong wil blijven.

The Sound of Magic wordt geregisseerd door Kim Sung-yoon, die eerder verantwoordelijk was voor het razend populaire Itaewon Class met Park Seo-joon.

Het gaat hier om een serie die exclusief gemaakt wordt voor Netflix. The Sound of Magic zou in mei verschijnen op de streamingdienst.

9. Remarriage & Desires

Remarriage & desires
Netflix

Remarriage & Desires is een satire over de Koreaanse maatschappij die in het teken staat van je sociale status. We volgen een matchmaking agentschap waarbij mensen hopen om te trouwen met iemand van een hogere sociale klasse. Ze hopen daarbij allemaal iemand te scoren van de zogenaamde zwarte klasse, de hoogste in de samenleving waar amper 0,001 procent deel van uitmaakt.

De cast bestaat uit Kim Hee-sun (ook te zien in Tomorrow), Lee Hyun-wook (Mine), Jung Yoo-jin (Romance is a Bonus Book) en Park Hoon (Descendants of the Sun, Memories of the Alhambra).

Remarriage & Desires heeft nog geen startdatum, maar zou in 2022 verschijnen op Netflix.

10. A Model Family

A Model Family
Netflix

A Model Family volgt een man die op de rand staat van een faillissement én een scheiding, wanneer hij een auto boordevol cash geld vindt. Die komt natuurlijk als geroepen, maar wanneer blijkt dat hij eigendom is van een drugsbende, raakt de doodgewone familie verzeild in illegale praktijken.

De rol van de drugbaas zal gespeeld worden door Park Hee-soon, die onlangs nog te zien was in de Netflixreeks My Name. De vader van het “gewone” gezin wordt gespeeld door Jung Woo (Reply 1994). Daarnaast zal ook Park Ji-yeon, die bekend is als lid van de legendarische K-popgroep T-ara, in A Model Family te zien zijn.

Ook deze reeks heeft voorlopig nog geen exacte startdatum, maar zal dus wel nog dit jaar verschijnen.

11. Glitch

Glitch
Netflix

In Glitch volgen we Hong Ji-hyo (Jeon Yeo-been). Zij komt van een rijke familie en heeft haar leven op een rijtje. Maar op een dag verdwijnt haar vriend met de noorderzon. Met behulp van ufospotters gaat ze op zoek naar de waarheid en probeert ze haar vriend terug te vinden.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Jeon Yeo-been (Vincenzo) en Nana (Oh! Master). Nana was ook lange tijd bekend als K-popster. Zo maakte ze eerst deel uit van After School en verscheen ze daarna ook in de legendarische subgroep Orange Caramel. Ook Ryu Kyung-soo zal in de reeks te zien zijn. Hij schitterde eerder al in Itaewon Class en Hellbound.

Het is nog niet geweten wanneer Glitch zal verschijnen op Netflix.

12. The Accidental Narco

The Accidental Narco
Netflix

The Accidental Narco is gebaseerd op waargebeurde feiten. De reeks gaat over een ondernemer die noodgedwongen zijn leven moet riskeren om in opdracht van de overheid een drugsbende te ontmaskeren.

Wie Squid Game heeft gezien, zal zeker Park Hae-soo herkennen. Hij was in Squid Game te zien als Cho Sang-woo. Daarnaast zijn er nog een aantal grote namen te vinden in de reeks. Het gaat daarbij onder andere om Ha Jung-woo en Hwang Jung-min. Zij behoren allebei tot de bekendste en meest gelauwerde acteurs van Zuid-Korea en zullen voor de eerste keer samen te zien zijn. Ook Jo Woo-jin (Default) en Yoo Yeon-seok (Mr. Sunshine) zullen in de reeks te zien zijn.

Ook The Accidental Narco heeft nog geen lanceerdatum.

13. The Fabulous

Choi Min-ho en Chae Soo-bin
Choi Min-ho en Chae Soo-bin – Bron: Chen Yichuan  / AP (via Isopix), Young Ho  / ddp USA (via Isopix)

The Fabulous is opnieuw een romantische K-drama over Ji Woo-min (Choi Min-ho) en Pyo Ji-eun (Chae Soo-bin), twee jonge mensen die werken in de snoeiharde mode-industrie.

De hoofdrollen in The Fabulous zijn weggelegd voor Chae Soo-bin (I’m Not a Robot) en Choi Min-ho, een van de leden van de K-popgroep SHINee, die eerder ook al te zien was in onder andere To The Beautiful You en Hwarang: The Poet Warrior Youth.

The Fabulous heeft voorlopig nog geen startdatum.

14. Love to Hate You

Kim Ok-vin en Yoo Tae
Kim Ok-vin en Yoo Tae – Bron: Boisiere  / Sipa Press (via Isopix), Lionel Hahn/ABACAPRESS.COM (via Isopix)

Love to Hate You gaat over een vrouw die een gigantische hekel heeft aan verliezen tegen mannen en een man die enorm wantrouwig is tegenover vrouwen. Maar uiteindelijk moeten ze manieren vinden om met elkaar samen te leven.

De hoofdrollen in Love to Hate You worden gespeeld door Kim Ok-vin (Dark Hole) en Yoo Teo (Vagabond, Leto). Teo Yoo maakte vorig jaar nog een film over ons land. Log In Belgium toont Yoo tijdens zijn quarantaine van 15 dagen in een hotel in Antwerpen.

Ook voor Love to Hate You heeft Netflix nog geen exacte lanceerdatum bekendgemaakt.

15. Somebody

Somebody
Netflix

Somebody gaat over een moordzaak, die verband houdt met de datingapp Somebody.

De reeks wordt geregisseerd door Jung Ji-woo, die al verschillende sterke thrillers op z’n naam heeft staan. Somebody wordt zijn eerste samenwerking met Netflix. Kim Young-kwang (The Secret Life of My Secretary, Hello, Me!) zal te zien zijn in de reeks, net als de nieuwe acteurs Kang Hae-lim, Kim Yong-ji en Kim Su-yeon.

Somebody heeft voorlopig nog geen startdatum.

16. Black Knight

Kim Woo-bin en Esom
Kim Woo-bin en Esom – Bron: Mirrormedia  / AP (via Isopix), Hu Wencheng  / AP (via Isopix)

De laatste fictiereeks is Black Knight. Deze reeks speelt zich af in de toekomst, het jaar 2071 om precies te zijn. Op dat moment is de luchtvervuiling zo vergevorderd dat 99 procent van de wereldbevolking eraan overleden is. De één procent overlevenden moeten constant een ademhalingsmasker dragen om te overleven. Deze laatste wereldbewoners wonen samen in een strikte samenleving op het Koreaanse schiereiland. In deze samenleving is een belangrijke rol weggelegd voor koeriers, die ook Knights genoemd worden. Voor vluchtelingen is die job de enige kans op overleven.

De hoofdrollen in Black Knight zijn weggelegd voor Kim Woo-bin (Friend: The Great Legacy), Esom (Scarlet Innocence) en Kang You-seok (Start-Up). Kim Woo-bin speelt 5-8, een legendarische koerier, waar veel jonge vluchtelingen naar opkijken. Een van die vluchtelingen is Sawol, gepeeld door Kag You-seok. Esom is te zien in de rol van Seol-ah, een agente die het leven van Sawol redt.

Ook Black Knight heeft voorlopig nog geen exacte startdatum.

17. Celeb Five: Behind the Curtain

De laatste reeks is een non-fictiereeks. In Celeb Five: Behind the Curtain volgen we het in Zuid-Korea razend populaire comedykwartet Celeb Five, bestaande uit de comédiennes Kim Shin-young, Song Eun-i, Shin Bong-seon en An Young-mi. We volgen ze terwijl ze zich voorbereiden op een comedyspecial voor Netflix.

Ook deze reeks heeft voorlopig nog geen startdatum.

Op dit moment staan er ook al heel wat Zuid-Koreaanse series op Netflix. Bekijk hier de lijst met onze favorieten.

Meer
Lees meer...