‘My Name’: waarom fans van ‘Squid Game’ ook deze Zuid-Koreaanse serie moeten bekijken op Netflix

Squid Game is nog steeds razend populair, maar de volgende Zuid-Koreaanse serie van Netflix die op het punt staat om een hit te worden, biedt zich al aan. My Name is een razend spannende reeks vol actie en evenveel verrassende twists die ongetwijfeld veel fans van kunnen bekoren.

Toen Netflix begin dit jaar bekendmaakte dat het de komende jaren 750 miljoen dollar (645 miljoen euro) zou investeren in Zuid-Koreaanse films en series had het nooit kunnen denken dat die zo’n succes zouden worden. Hun eerste eigen productie Squid Game groeide uit tot de best bekeken reeks ooit op het streamingplatform en genereerde een impactwaarde van bijna 1 miljard dollar.

Ondertussen staan er echter alweer wat nieuwe Zuid-Koreaanse series op Netflix. De meest opvallende daarvan is My Name, dat twee weken geleden gereleaset is en wereldwijd op plaats zes staat van populairste series op dit moment. Ook in België staat de achtdelige reeks al enige tijd in de top tien.

Wraak voor vermoorde vader

My Name gaat over Yoon Ji-woo (Han So-hee) die vastberaden is om wraak te nemen op de man die haar vader heeft doodgeschoten. Daarvoor moet ze van identiteit veranderen, samenwerken met drugsbaron Choi Mu-jin (Park Hee-soon) en infiltreren bij de politie.

In haar zoektocht naar wraak laat Ji-woo zich door niets tegenhouden, waardoor de serie vol zit met vechtscènes en er niet gekeken wordt op een lijk meer of minder. Al voorbereiding op haar rol moest actrice Han So-hee zwaar trainen om spieren bij te krijgen en te leren vechten. Het resulteerde in een sterke, geloofwaardige acteerprestatie.

Cast

Naast Han So-hee en Park Hee-soon bestaat de cast van My Name ook nog uit onder andere Ahn Bo-hyun (Descendants of the Sun, Itaewon Class) en Kim Sang-ho (Kingdom, Alice, Sweet Home), die twee collega’s bij de drugspolitie spelen. Lee Hak-joo (Memories of the Alhambra) is dan de rechterhand van drugsbaron Choi Mu-jin. Regisseur van dienst is Kim Jin-min, die eerder ook al verantwoordelijk was voor Extracurricular.

Alle hier vevernoemde series zijn overigens terug te vinden op Netflix. Zoek je nog meer inspiratie? Bekijk dan onze lijst met 15 beste Zuid-Koreaanse series op Netflix.

Bekijk de trailer van My Name

Meer
Lees meer...